3 Mayıs 2024 Cuma

Sağlık emekçilerinin çarşamba eylemleri 2. haftasında

Vergi oranının yüzde 15 ile sınırlandırılmasını isteyen Aile Sağlık Merkezi (ASM) çalışanları çarşamba eylemlerinin ikinci haftasını gerçekleştirdi. Vergide adalet talebiyle çok sayıda kentte eylem yapan sağlık emekçileri kazanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Aile Sağlık Merkezi (ASM) çalışanlarının, vergide adalet talebiyle başlattığı çarşamba eylemleri ikinci haftasında. Vergi oranının en fazla yüzde 15 ile sınırlandırılması ve yıl içinde sabit kalmasını istiyen ASM çalışanları bugün de çok sayıda kentte eylemdeydi. 

Yapılan eylemlerde, şu ifadeler yer aldı: "Tüm ücretli çalışanlar yüksek vergi kesintilerinden muzdariptir. İki haftadır yaptığımız bu eylemlerin sağlık ve sosyal hizmet iş kolu başta olmak üzere vergi adaletsizliğinden yakınan tüm kesimlerce görüneceğine inanıyor ve birleşik bir talebe dönüşeceğini umut ediyoruz. Birleşerek mücadele edersek adaletsiz vergi sistemini değiştirebiliriz."

TRABZON
Trabzon"da yapılan açıklamada, ASM"lerde aile hekimliği çalışanlarının vergide adalet istediğinin altını çizdi. Ortahisar Uzunsokak ASM önünde yapılan açıklamada, "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor" pankartı açıldı. 

İZMİR
Karabağlar 1 Nolu ASM önünde "Vergide adalet" talebinin yer aldığı dövizlerle iş bırakan sağlık emekçileri, "Sonuç alana kadar çarşamba günleri eylemdeyiz" dedi. 

BURSA
Panayır ASM, Bağlarbaşı ASM önünde "Vergide adalet istiyoruz" talebinin yer aldığı dövizerle sağlık emekçileri iş bıraktı. Sağlık emekçileri vergi diliminin yüzde 15"te sabitlenmesini istedi. 

ANTEP
Antep"te "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor" pankartıyla eylem yapan sağlık emekçileri, İstasyon ASM önünde taleplerini sıraladı. Mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. 

ADANA
Adana"da taleplerin yer aldığı dövizlerle eylem yapan sağlık emekçileri, sonuç alana kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

BATMAN
Batman Tabip Odasında, sağlık emekçileri bir basın toplantısı düzenledi. Salona, "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor. Vergi oranı üst sınırı yüzde 15 olana dek her çarşamba süresiz eylemdeyiz" pankartı asıldı. 

MARDİN
Mardin Kızıltepe Zergan ASM önünde açıklama yapıldı. Türkçe ve Kürtçe talepler sıralandı. 

ANTALYA
Antalya"da Muratpaşa 25 Nolu İsmet Yüce ASM önünde yapılan açıklamada, "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor" pankartı ile taleplerin yer aldığı dövizler taşıdı.