20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sağlık emekçilerine skandal talimat: Maskeleri 48 saat kurutup yeniden kullanın

SES Şişli Şube Eşbaşkanı Fadime Kavak, İstanbul'da görev yapan bir üyelerine "Maskeleri 24 saat kullanın, daha sonra 48 saat kurumaya bırakın. Tekrar kullanılabilir hale geliyor" talimatı verildiğini ifade etti.

Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede görev yapan sağlık emekçilerinin teçhizat ve koruyucu malzeme konusundaki talepleri, yetkililerin "malzeme sıkıntımız yok" sözleriyle örtülmeye çalışılsa da, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Eşbaşkanı Fadime Kavak İstanbul'da görev yapan bir üyelerine "Maskeleri 24 saat kullanın, daha sonra 48 saat kurumaya bırakın. Tekrar kullanılabilir hale geliyor" talimatı verildiğini ifade etti.

SES Şişli Şube Eşbaşkanı Fadime Kavak, sağlık çalışanlarına verilen skandal maske talimatını Cem TV'de Atakan Sönmez'in Not Defteri programında açıkladı. Kavak, yaşanan malzeme ve teçhizat sıkıntısını şu sözlerle anlattı:

"Bakan her basın toplantısında maske, gözlük ve eldiven gibi kişisel koruma ekipmanları ile ilgili bir sıkıntı olmadığını söylüyor. Bir telefon numarası da veriyorlar. Ama biz alanda çalışamnalr olarak bunun böyle olmadığını bire bir yaşayarak görüyoruz. Koruyucu maskelerin 8 saat koruma kapasitesi varken birçok hastanede 24 saate 1 maske olacak şekilde veriliyor. Hatta bazı telefonlar da alıyoruz. Bugün telefonuma daha önce İstanbul'da görev yapan bir üyemizden mesaj geldi. 'Maskeleri 24 saat kullanın, daha sonra 48 saat kurumaya bırakın. Tekrar kullanılabilir hale geliyor' diye asla kabul edemeyeceğimiz bir talimat verilmiş."

'SAYI BAKANLIĞIN AÇIKLADIĞININ ÇOK ÜZERİNDE'
Koronavirüse yakalanan sağlık emekçisi sayısının Bakanlığın açıkladığı sayının çok üzerinde olduğunu belirten SES Şişli Şube Eşbaşkanı Kavak, "Eğer sağlık çalışanları sağlıklı olmazsa halkımıza hizmet veremez. Şu anda çok sayıda sağlık emekçisi hastalık yüzünden çalışamaz durumda" dedi.