19 Nisan 2024 Cuma

Sağlık emekçileri promosyon mücadelesini kazandı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde maaş promosyonları için mücadele yürüten sağlık emekçileri kazandı. Buna göre hastane ve TEB arasında varılan anlaşma gereği sağlık emekçileri 36 ay için tek seferde 28 bin TL Promosyon ücreti alacak ve cezai ücrette demeyecekler. Ücretler 28 Kasımda çalışanların hesabına yatacak.

Sağlık emekçilerinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde maaş promosyonlarının yenilenmesi talebiyle sürdürdükleri mücadele 15 Kasım 2022 itibariyle kazanımla sonuçlandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve TEB arasında varılan anlaşma gereği sağlık emekçileri 36 ay için tek seferde 28 bin TL Promosyon ücreti alacak ve cezai ücrette demeyecekler. Ücretler 28 Kasımda çalışanların hesabına yatacak.

Konuya dair açıklamalarda bulanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Mali Sekreteri Ekrem Çelik; “Aylardır sürdürdüğümüz mücadele kazanımla sonuçlandı” dedi.

Çelik, haziran ayından beri imza kampanyasıyla, basın açıklamalarıyla ve toplantılarla sağlık emekçilerinin hakkı olan promosyonların yenilenmesi mücadelesini sürdürdüklerini hatırlatan Çelik, “Bizler, tüm emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerimiz enflasyon karşısında bir mum gibi erirken seyirci kalamazdık. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve karına kar katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmadık. Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve
emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankların elde ettiği kardaki payımızı istiyoruz dedik, bunun için mücadele ettik ve kazandık” ifadelerini kullandı.

Çelik, bu süreçte yanlarında olan işyeri temsilcileri başta olmak üzere üyelerine ve sağlık emekçilerine teşekkür etti.