19 Nisan 2024 Cuma

Sabancı'nın imdadına Kaymakamlık ve polis yetişti

Enerji işçilerinin direnişi kırılamayınca patronlar Sabancı Holding'in bulunduğu sokak ve çevresinde Valilik kararıyla eylem yasağı koydurdu. Bugün nöbet alanına gelen direnişçi iki işçi, Enerji Sen Genel Başkanı Keskin ve danışma kurulu üyesi Kartal gözaltına alındı.

DİSK/Enerji-Sen üyesi işçilerin direnişi 59. gününde. Eylemlerini Ankara'dan İstanbul Sabancı Kuleleri önüne taşıyan direnişteki işçiler her gün 13.00 ile 15.00 saatlerinde Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin'in de katılımıyla nöbetlerini sürdürüyordu. 

Keskin, bugün Sabancı Kuleleri önünde kitlesel bir eylem yapacaklarını duyurmuş ve kamuoyuna dayanışma çağrısı yapmıştı. Öte yandan direnişteki işçilerin aileleri de eyleme katılacaklarını sosyal medyadan paylaşmıştı.

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, sosyal medya hesabından direnişçi iki işçi ile Keskin'in gözaltına alındığını duyurdu. Atsız, şu ifadeleri kullandı: "Sabancı kuleleri önündeki oturma eylemimize müdahale eden kolluk güçleri direnişçi işçi arkadaşlarımız ile birlikte sendikamız genel başkanı Süleyman Keskin ve danışma kurulu üyemiz kamil kartalda göz altına alındı. 2 aydır süren direnişimizi kıramayan sabancı holding Valilik kararı ile holdingin bulunduğu sokak ve çevresine eylem yasağı koydurmuş. Buradan bir kez daha yeniliyoruz bu direnişi kıramayacaksanız. Gözaltına alınan tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın."