17 Mayıs 2024 Cuma

Sêvê, Pakize ve Fatma Urfa'da anıldı

Silopi'de 2016'yılında katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar Urfa'da anıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4 Ocak 2016'da katledilen Kürt kadın siyasetçileri andı.

Anma etkinliğine HDP Milletvekili Ayşe Sürücü de katıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Sürücü, öncelikle Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen 3 kadın siyasetçiyi hatırlattı ve Sakine Cansız'ın Kürt kadınlarının mücadele tarihinde büyük yere sahip olduğunu söyledi.

Cansız'ın kadın kazanımlarının öncüsü olduğunu söyleyen Sürücü, "Sakin Cansız ve beraberindekilerin katledilmesinden sonra yine Silopi'de Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar sokağa çıkma yasakları sürecinde vahşi bir şekilde katledildiler. Onların katledilmesi bir başlangıçtı. Daha sonra Kürt şehirleri yıkıldı. Nusaybin, Cizre, Sur'da insanlar katledildi" dedi.

Sürücü, "Onlardan aldığımız güç ile mücadelemizi daha da büyütüyoruz. Sakineler ile başlayan mücadele Sêvêlerle devam etti. Bugün de dünyada kadın özgürlük hareketi yayılarak büyüdü. Tüm dünya mücadelemize tanıktır" şeklinde konuştu.