3 Mayıs 2024 Cuma

Rojava halkları: Dört parça Kürdistan ateş topuna dönmeli

Kuzey ve Doğu Suriye'de on binlerce kişi Türk devletinin Metîna'ya yönelik başlattığı işgal saldırısına karşı sokaklara çıktı. Eylemlerde gerilla direnişine sahip çıkma çağrıları yapıldı.

Sömürgeci Türk devletinin Metîna'ya yönelik 16 Nisan'da başlattığı işgal saldırılarına ilişkin Kuzey ve Doğu Suriye'de halklar sokaklara çıktı. Hesekê, Qamişlo, Kobanê, Dêrik başta olmak üzere birçok kentte yapılan eylemlerde gerilla direnişi selamlandı.

'TÜRK DEVLETİ GERİLLAYA SALDIRARAK HALKIN İRADESİNİ KIRMAK İSTİYOR'
Hemame Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi "Gerilla onurumuzdur" pankartıyla Şehit Serhed Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık "Bijî berxwedana gerilla" ve "Bimre Îxanet" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Şehit Aileleri Meclisi adına yapılan konuşmada "Türk devleti her zaman olduğu gibi gerillaya saldırarak halkın iradesini kırmak istiyor. Kürt halkını yok etmek istiyor. Fakat gerilla direnmeye devam ediyor. Bu direniş kazanacaktır" denildi.

Ardından Demokratik Birlik Partisi (PYD) adına konuşan Mistefa Ehmed ise faşist Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım planını sürdürmek istediğini vurguladı. Ehmed, "Faşist Türk devleti Medya Savunma Alanları'na saldırmak istiyor. Faşizm işte böyle bir şey zayıfladıkça daha da pervasızlaşıyor ve ahlaksızca bir siyaset yürütüyor. Uzun zamandır görüyoruz ki, Türk devletinin bakanları 24 saat Kürdistan dağlarına ve Kürt halkının iradesine yönelik saldırısına destek bulmak için gidip geliyorlar" ifadelerini kullandı.

'KÜRT HALKI NEREDE TEHLİKEYE GİRDİYSE PKK ORADAYDI'
KDP'nin ihanetçi çizgisini sürdürerek Türk devletini desteklediğini vurgulayan Mistefa Ehmed dört parça Kürdistan halkına şu çağrıyı yaptı: "Hewler, Kerkük, Şengal, Kobanê, Efrîn Kürt halkı nerede bir tehlikeye girdiyse PKK oradaydı. 24 saat ayakta olmalıyız. Düşmanımız faşist Türk devletine 'sen artık bittin' demeliyiz."

'BIJÎ BERXWEDANA METÎNA'
On binlerce kişi Qamişlo, Dêrik, Dirbesîyê, Eyn Îsa, Çilaxa, Til Birak, ve Kobanê'de yürüyüşler gerçekleştirdi. "Gerilla onurumuzdur" yazılı pankartların taşındığı yürüyüşlerde sık sık "Bijî berxwedana Metîna" sloganları atıldı.

Eylemlerin sonunda yapılan açıklamalarda Türk devletinin saldırılarına ve KDP'nin ihanetine karşı mücadele etme ve gerilla direnişine sahip çıkma çağrısı yapıldı.