16 Mayıs 2024 Perşembe

Rejim ordusu Halep'te yeni operasyon hazırlığı yapıyor

Suriye rejime bağlı El Vatan gazetesi, rejim güçleri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Halep'in güney kırsalında operasyon hazırlığı yapıldığını kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye ordusunun bu sabah Maaret El Numan ve çevresine top atışları düzenlendiğini, İdlib ve çevresinde Suriye ordusu ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının bölgede uçuş yapmadığını belirtti.

Rejim güçlerinin Halep kırsalına güçlerini göndermeye devam ettiğini kaydeden SOHR, önümüzdeki birkaç saat veya birkaç gün içinde bölgede operasyonun yapılabileceğini bildirdi.

Suriye rejimine bağlı El Vatan gazetesi ise konuya ilişkin haberinde, "Suriye ordusu, Halep kırsalına yönelik olası bir operasyonda kenti korumak için ve Halep-Hama uluslararası yolunu hedefleyen yeni operasyonları kontrol etmek için bölgeye güçlerini göndermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Gazete, Halep'in güneyindeki bir kaynağın verdiği bilgiye dayanarak, rejimin Halep'e panzer, tank ve personel sevkiyatı yaptığı, ayrıca Halep-Hama yolunda bir savaş cephesi daha açmak için Halep'in güneyindeki El Hadir ve Helsa beldelerindeki noktalarını güçlendirdiğini kaydetti.

Rusya, Türkiye ve rejim güçleri arasında Moskova'da yapılan toplantıdan bu yana İdlib cephesinde geçici bir sessizlik hâkim. Gözlemciler Türkiye'nin taleplerini iyileştirmeye çalıştığını, rejimin ise sessizliğin sebebini hava koşullarına bağladığını kaydetti.