26 Nisan 2024 Cuma

'Potansiyel muhalif' iddiasıyla 4 temsilci işçi görevden alındı

ÇANPAŞ şirketiyle başlayan TİS sürecinde potansiyel olarak muhalefet edeceği iddiasıyla Genel-İş Sendikası, dört temsilci işçiyi görevden aldığını duyurdu. 

DİSK Genel-İş Sendikası, Çankaya Belediyesindeki ÇANPAŞ şirketiyle başlayan Toplu İş Sözleşmesi süresini gerekçe göstererek, ÇANPAŞ'ta görevli olan 4 işçiyi "potansiyel olarak muhalefet" iddiasıyla görevden aldı. 

Genel-İş Sendikası, işçilere süreçle ilgili yanlış bilgilendirme yapma, işçi ile sendika şubesi arasında doğru bilgisi aktarmama, iş yerine/sendika şubesine gelmeme, seçim süreci duyurusu yapılmadan temsilcilik görevini ve gününü seçim çalışmasına kullanma gibi ithamlarda bulundu. 

İşçilere gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı: "Şube yönetimi olarak bugün ÇANPAŞ'ta görevli bazı temsilci arkadaşlarımızı görevden almış bulunuyoruz çünkü önümüzde ÇANPAŞ TİS süreci var ve bu süreçte hiçbir arkadaşımızın zarar vermesine müsaade edemeyiz. Dolayısıyla göreve geldiğimiz zaman zarfında süreç ile ilgili yanlış bilgilendirme yapan, işçi ile sendika şubesi arasında doğru bilgi akışı sağlamayan, görev gününde iş yerine veya sendika şubesine gelmeyen, seçim duyurusu yapılmayan temsilcilik görevini ve gününü seçim çalışmasında kullanan ve şube ile uyum içinde çalışmayan arkadaşlarımızın, işçi arkadaşlarımıza TİS sürecine zarar vereceğini gördüğümüz için dört arkadaşımızı görevden alma zorunluluğu doğmuştur. 

Ayrıca ÇANPAŞ temsilcilerinin 17 kişiden oluştuğunu ve sadece bu dört arkadaşımız ile ilgili böyle bir karar alınmasının kişisel değil genel anlamda bir sorun olması sebebi ile olduğuna dikkatinizi çekmek isteriz. 

Şube yönetimi olarak aldığımız kararın arkasında olduğumuzu ve ÇANPAŞ emekçilerinin TİS sürecinin iyi geçmesinin önündeki hiç bir engele müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini ister hepinize saygılar sunarız."