23 Ekim 2024 Çarşamba

PKK Merkez Komite üyesi Ümit faşist Bahçeli'nin konuşmasını değerlendirdi

Faşist Bahçeli'nin konuşmalarını değerlendiren PKK Merkez Komite üyesi Helin Ümit, durumun normal olmadığını ve hayırlı bir sonuç beklenmemesi gerektiğini kaydetti. Özel bir savaş oyunuyla karşı karşıya olduklarını söyleyen Ümit, Kürt sorununda bu zamana kadar atılan adımların, tüm kazanımların tamamını silahlı mücadeleye borçlu olduklarını, Kürt halkının bu oyuna gelmeyeceğini söyledi.

Faşist MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi kabul ederek, Meclis'te konuşma çağrısı gündemde yerini tutuyor. Çok sayıda soru işaretlerini beraberinde getiren faşist Bahçeli'nin konuşmasını PKK Merkez Komite üyesi Helin Ümit, Medya Haber'de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu. Ümit, karşılaştıkları durumun normal olmadığını ancak bu girişimden hayırlı sonuç beklemenin de bir gaflet olacağını söyledi.

MHP'nin Türkiye'nin aydın, demokrat, sosyalist damarına karşı kurulduğunu hatırlatan Ümit, Bahçeli'nin açıklamalarını değerlendirirken bu gerçeğin akıldan çıkarılmaması gerektiğinin altını çizdi. Ümit, özel bir savaş oyunuyla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Ümit, Bahçeli'nin bu açıklamaları neden yaptığına dair görüşlerini de söyledi. Ortadoğu'da yoğunlaşan savaşa işaret eden Ümit, bu savaşın Türkiye'yi de tehdit ettiğine ve olası bir savaş durumu öncesinde Türkiye'nin temel gerilimlerinden biri olan Kürt sorununa karşı adım atmak istediğini söyledi. Bu yönde adım atarken DEM Parti'yi de iktidara yedeklemeye çalıştıklarını ifade etti.

Ümit silah bırakma çağrılarına da yanıt verdi. Kürt sorununda bu zamana kadar atılan adımların, kazanımların tamamını silahlı mücadeleye borçlu olduklarını ifade eden Ümit, Kürt halkının bu oyuna gelmeyeceğini söyledi.