19 Mayıs 2024 Pazar

Petkim işçilerinden iş bırakma eylemi

Petkim işçileri, personel eksikliği başta olmak üzere fabrikada karşılaştıkları sorunların derhal çözülmesi talebiyle 2 saatlik iş bırakma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.
Petkim işçileri Petrol-İş Sendikası öncülüğünde, personel eksikliği başta olmak üzere bir süredir çözüm bekledikleri fakat fabrika yönetiminin yok saydığı sorunların çözülmesi için bugün bir eylem daha gerçekleştirdi, 2 saatlik iş bırakıldı.
 
Aliağa'da kurulu fabrikada, sabah vardiyası girişinde toplanan işçiler SOCAR binasına yürüyüş gerçekleştirdi ve burada basın açıklaması düzenlendi.
 
Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay tarafından yapılan açıklamada "Bakım ve işletmelerde personel eksikliği had safhaya çıkmıştır. Eksik personelin tamamlanmasına dair bir gelişme sağlanamamıştır. Eksik personel konusunda bizim üzerimizden almaya çalıştıkları riski asla kabul etmiyoruz. Bazı birimler kritik sayının altında personelle çalıştırılmaya zorlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.
 
Ayrıca, işçilere baskı ve mobbing uygulanması ile yemekhane ve servisler konusunda yaşanan sıkıntıların çözülmemesinde de fabrika yönetiminin ısrarcı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İşveren yetkilileri ilettiğimiz sorunlara kayıtsız kalmaktadır" diye tepki gösterildi ve Petkim yönetiminin görüşmelerde bu sorunları çözmek adına adım atmadığı teşhir edildi.
 
Bundan sonraki süreçte de gerekli tavrın ortaya konulacağı vurgusuyla noktalanan açıklama sonrası eylem yürüyüşle noktalandı.