24 Nisan 2024 Çarşamba

Özel sektör öğretmenlerinden Bahçeşehir Kolejine tavuk yemiyle yanıt

Asgari ücret+5 liraya dayatmasına tepki gösteren öğretmenleri aşağılamak için tavuklara yem serptiği bir videoyu sosyal medyada paylaşan Enver Yücel'e tepki göstermek için Bahçeşehir Koleji merkez kampüs önünde açıklama yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, "Sınırları aşamazsınız" dedi. Kolejin önüne tavuk yemlerini serperek Yücel'e iade eden öğretenler, kölelik düzenin değişeceğinin altını çizdi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Bahçeşehir Koleji merkez kampüsü önünde bir kez daha gasp edilmek istenen emekleri için eylem yaptı. Eğitim emekçileri Bahçeşehir Kolejinin dayattığı, belirli süreli iş sözleşmesine karşı çıktı, sözleşmenin kölelik anlaşması olduğunun altını çizdi.

MÜCADELE ÇAĞRISI
"Bu pankartın arkasında bir fikir var ve bu fikirlere baskı, zulüm, şiddet işlemez" ve "Asgari ücret ve sömürü düzenine son vereceğiz! Öğretmenler sizin köleniz değil!" pankartlarının açıldığı eylemde patronların öğretmenler üzerinden yürütmeye çalıştığı ekonomi politikalarına karşı gelmek, özel sektör öğretmenlerini sene sonunda işsiz kalma düşüncesinden kurtarmak için mücadeleye çağrıldı.

'ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK, DEĞİŞECEK'
Sömürü düzenine destek veren yasaların değişeceğinin altını çizen eğitim emekçileri, "Onurlu ve insanca bir yaşam için, eşit haklara sahip olmak için, aydınlık bir gelecek için, bizi yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe ve borçluluğa mahkum eden bu akıl dışı düzene dur demek için geleceğimizi, yarınlarımızı patronların iki dudağı arasında bırakan, mevsimlik işçi gibi çalışmamızın önünü açan mesleğimizi yaparken yarın ne olacak diye düşünmek zorunda kalmak istemiyoruz! Süreli sözleşmeye hayır diyoruz çünkü süreli sözleşme güvencesizliğe, mobbinge, düşük ücret dayatmasına, tüm sömürü düzenine  Eskisi gibi olmayacak, değişecek" dedi.

ÖĞRETMENLERDEN YÜCEL'E: SAYGI DUYMAYI ÖĞRENECEKSİN
Kolejin kurucu Enver Yücel, binlerce öğretmenin asgari ücret + 5 liraya çalıştırılmasına tavuklara yem attığı bir video ile yanıt vermişti. Eğitim emekçileri açıklamanın ardından kolejin sermayedarları Enver Yücel ve Hüseyin Yücel'e, "İş etiği ve çalışan-işveren ilişkisinin düzeyi sizin belirleyeceğiniz bir şey değil. Sınırları aşamazsınız. Bu tavuk yemlerini size iade ediyoruz" diyerek Kolejin kapısına tavuk yemi serpti.