7 Eylül 2024 Cumartesi

Özel sektör öğretmenleri TÖZOK önünde olacak

Özel sektörde çalışan eğitim emekçilerinin "eğitim nöbeti" sürürken, patronların taban maaş hakkına yönelik sözlerine ilişkin öğretmenler bugün 15.00'te TÖZOK'ta olacaklarını duyurdu.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taban maaş hakkının Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alması için "eğitim nöbeti"ni sürdürüyor. Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde ve Meclis Parkı'nda nöbet devam ederken, kentlerdeki İl Eğitim Müdürlükleri önünde de eğitim emekçileri nöbette. 

İstanbul'daki nöbetin 6. gününde yapılan açıklamada, patronların taban maaş mücadelesine yönelik sözde desteklerine ilişkin "Madem ki bizim mutluluğumuzu istiyorlar, bizle masaya oturmaya davet ediyoruz. Bu yüzden yarın saat 15.00'te TÖZOK'tayız. Özel sektörde çalışan öğretmenleri ve dernek yetkililerini bekliyoruz" denildi.

Öğretmenlerin nöbetine destek ziyaretleri de büyüyerek devam ediyor. Eğitim Sen İstanbul 4 No'lu Şube, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Halkevleri, TİP İstanbul İl Örgütü, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi nöbetin 6. gününde destek ziyaretinde bulundu. Desteğe gelenler yaptıkları konuşmalarla öğretmenlerin mücadelesinin yanında olduklarını, verdikleri mücadeleyle herkese örnek olduklarını vurguladı. Mücadele etmeden bir dilim ekmeğin bile alınamayacak hale gelindiği bu dönemde öğretmenlerin mücadelesinin çok kıymetli olduğu belirtildi.