7 Eylül 2024 Cumartesi

Özel sektör öğretmenleri TÖZOK önünde 

Taban maaş hakkı için nöbette olan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, TÖZOK önüne yürüyüş yaptı. Patronlar samimi ise sorunun çözümü için kendileriyle muhatap olması gerektiğini kaydeden eğitim emekçileri, "Zafer Öztürk ya da TÖZOK'tan herhangi bir yetkiliyi buraya çağırıyoruz. Gelmedikleri sürece nöbetimizi buraya çağırıyoruz bu alandan ayrılmıyoruz" dedi. 

TÖZOK'un açıklamalarına yanıt vermek üzere Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, İstanbul'da TÖZOK önünde açıklama yaptı. Polisin TÖZOK önüne önlüklerle yürümelerini engellemeye çalışan polisin tüm girişimlerine rağmen eğitim emekçileri açıklamayı gerçekleştirdi. 

Türkiye Özel Okulları Derneği önünde yapılan açıklamada, "Dün bir açıklama yaptı, kendileri özel sektör öğretmenlerinin maaşını gözettiklerini, mutluluklarını istediklerini söylediler. Madem onlar bizim mutluluğumuzu istiyor, madem onlar bizim inşaatlarda çalışmamızı istemiyorlar  biz de geçinebilmek istiyoruz, öğrencilerimizin derslerine mutlu girmek istiyoruz. Madem uzlaşmak istiyorsunuz o zaman  biz muhatabımızın, TÖZOK'ün önündeyiz. Zafer Öztürk ya da TÖZOK'tan herhangi bir yetkiliyi buraya çağırıyoruz. Gelmedikleri sürece nöbetimizi buraya çağırıyoruz bu alandan ayrılmıyoruz" denildi.

Eğitim emekçileri TÖZOK önüne kurulan polis barikatlarının önünde akşama kadar nöbetini sürdürdü. Nöbetin bitmesine yakın öğretmenlere saldıran polis ters kelepçe işkencesiyle gözaltına aldı.

Polis basın emekçilerinin görüntü almasını da engelledi.