18 Ekim 2024 Cuma

Otlu Denizli'de şehit aileleri ve halkla buluştu

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Denizli'de şehit aileleri ve halkla buluştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Denizli Sarayköy'de şehit aileleri ve halkla buluştu.

Buluşmada söz alan Otlu, tecride karşı yürütülen mücadeleyi anlattı. Hedeflerin Türk devletinin işgalci, sömürgeci savaşının son bulması olduğunu söyleyen Otlu, dört parça Kürdistan'da ulusal birliğin yeniden sağlanması, Rojava'daki gibi devrimin olmasını istediklerini belirtti. AKP-MHP iktidarının savaş bütçesi hazırladığını, bu bütçeyi reddettiklerini kaydeden Otlu, "Halkın bu kadar yoksullaştığı, kadın cinayetlerinin bu kadar arttığı, toplumsal çürümenin ve adaletin olmadığı bu ülkede eşit ve özgür bir yaşam için mücadele ediyoruz" dedi.

Türk devletinin Güney Kürdistan'da KDP ile yaptığı görüşme ve anlaşmalara rağmen istediğini alamadığını belirten Otlu, Güney Kürdistan'daki seçimlerde YNK'nin güçlendiğine işaret etti. Otlu, "Türk devleti şunun hesabını yapıyor. Herhangi bir kaos, gerilim çıkarsa Suriye'deki gibi bir iç savaştan faydalanırlar ve Rojava'daki gibi bir devrimi yaparlar diye düşünüyor" dedi.

Savaşın yarattığı tutuklama terörü, zorbalığını Kürt halkının yaşadığını söyleyen Otlu, insanların halay çektiği için tutuklandığını, yollarda uyarı yazılarının Kürtçe olduğu için silindiğini, DEM Partili belediyelere kayyum atandığını hatırlattı.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, özgürlüğüne kavuşması için yürütülen mücadeleyi hatırlatan Otlu, bunun için yaptıkları eylemleri anlattı. Otlu, birleşerek mücadele etmenin önemine işaret etti.