18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Oral Ambalaj'da atılan işçiler geri alınsın'

İzmir Torbalı'da bulunan Oral Etiket Baskı Ambalaj fabrikasında 5 işçi, Selüloz-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. İşçiler fabrika önünde basın açıklaması yaparak, atılan işçilerin işe geri alınmasını istedi.

İzmir Torbalı'daki Oral Etiket Baskı Ambalaj fabrikasında 5 işçi, Selüloz-İş Sendikasına üye olduğu için işten atıldı. Yetki başvurusu öncesi 5 sendikalı işçinin işten atılmasına tepki gösteren Selüloz-İş Sendikası, atılan işçilerin geri alınması için fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

"Sendika haktır engellenemez", "Direnen direne kazanacağız" sloganları atılırken basın açıklamasını Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanvekili Kemal Yıldırım okudu.

Yıldırım, "Bir süredir sendikal örgütlenme çalışmamızın devam ettiği Oral Ambalaj işyerinde, işveren örgütlenmeyi duyduktan sonra 5 üyemizi hukuksuz ve yasaya aykırı bir şekilde işten çıkardı. Gerekçe olarak da fazla mesaiye kalmamaları gösterildi. Hepinizin de bildiği gibi içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında işten çıkarma yasağı olmasına rağmen, sendika alerjisi olan işveren yasaları dinlemeksizin üyelerimizi işten çıkardı" diyerek süreci anlattı.

'İŞÇİLER HAKLARINA VE SENDİKAYA SAHİP ÇIKIYOR'
İşçilere baskı yaparak sendikal örgütlenmeyi bitireceğini düşünen işverenin yanıldığını ifade eden Yıldırım, "Bugün başlattığımız direnişle biz bu örgütlenmeyi en kısa sürede bitireceğiz ve toplu sözleşme için masaya oturacağız. Çünkü işverenin yanıldığı bir konu var, o da hem işten atılan üyelerimiz hem de içeride çalışmakta olan üyelerimiz haklarına, geleceklerine ve sendikalarına sahip çıkmaya devam edeceklerdir" dedi.

'ATILAN İŞÇİLER İŞE GERİ ALINSIN'
"İşçileri köle gibi gören, istediği zaman istediğini yapacağını düşünen işveren bilsin ki, sendikayı ve işçilerin söz hakkını tanıyana kadar mücadeleye devam edeceğiz" diyen Yıldırım taleplerini şöyle sıraladı:

"İşçilerin anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkı tanınsın ve her türlü baskı son bulsun. Sendikal haklarını kullandıkları için işten atılan işçiler işe geri alınsın."