21 Mayıs 2024 Salı

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak'ın ailesi gözaltına alındı

Bir itirafçının sözleri üzerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ve adil yargılanma talebiyle ölüm orucu direnişine başlayan oğulları Mustafa Koçak için ailesi açıklama yaptı. Oğullarına su, şeker ve B1 vitamini verilmediğini duyuran anne ve baba Koçak gözaltına alındı. 

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan Mustafa Koçak'ın ailesi Kadıköy'de bulunan Khalkedon meydanında eylem yaptı. "Mustafa Koçak, Helin Bölek ve İbrahim Gökçek adalet için ölüm orucunda. Onları adaletsizliğe teslim etmeyeceğiz" yazılı pankart açan anne ve baba Koçak, gözaltına alındı. 

Oğlunun ölüm orucu direnişinde olduğunu kaydeden baba Hasan Koçak, "Adaletsizlik varsa maddelerde düzenleme yapılarak haksızlıklar giderilebilir. Biz anne ve baba olarak görevimizi yapıyoruz, susmayacağız. Bu bir bakanın çocuğu olsaydı böyle süründürecek miydiniz? Kendi çocukları bir gün aç kalsın bakalım neler oluyor o zaman. Oğluma su, şeker, B1 vitamin hapı verilmiyor" dedi.

Anne Zeynep Koçak ise oğlunun sesinin duyulmadığını söyleyerek basına bu konuda çağrıda bulundu. Anne olarak yalnızca adalet istediğini belirten Koçak, şu ifadeleri kullandı: "Bir evlat iki üç gün yemek yemese anne baba ne hisseder? Benim oğlum 207 gündür aç, adalet için ölüm orucuna yatırdı bedenini. Ne olur bir şeyler yapın artık."

Açıklama sırasında polis Zeynep ve Hasan Koçak'a saldırdı. Etrafta bulunanların tepkisine rağmen polis Koçak ailesini gözaltına aldı.

NE OLMUŞTU?
Mustafa Koçak, itirafçı B.E'nin verdiği ifadeler nedeniyle, öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alanlara "Silah temin etmek" ve "Anayasal düzeni bozmak" iddiasıyla 11 Temmuz 2019 tarihinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Verilen bu ceza üzerine Koçak, tutuklu bulunduğu İzmir Şakran 2 No'lu T Tipi Cezaevinde, adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başladı.