16 Eylül 2024 Pazartesi

ÖGK: Ses ver hayatı durdur

ÖGK, 8 Mart çalışmasının startını 18 Şubat günü kent merkezlerinde 7 saniyelik düdük çalma ve Flormar mağazaları önünde ajitasyon çalışması ile başlattı.
Özgür Genç Kadın'ın (ÖGK) "Ses ver hayatı durdur" şiarı ile İzmir, Ankara ve İstanbul'da 8 Mart çalışmasına başladı. "Renk ver karanlığı durdur, el ver tacizi durdur, güç ver şiddeti durdur" alt sloganları ile sokaklarda, kampüslerde ve liselerde çalışmanın konseptiğini oluşturuyor.
 
"Kadın işçi düşmanı Flormar mağazalarından alışveriş yapmıyor, tüketimi durduruyoruz. Bu 8 Mart'ta direnişin simgesi olan Flormar İşçileri'nin direnişine ses veriyor, hayatı durduruyoruz!" diyerek İzmir ve İstanbul'da Flormar mağazaları önünde giriş çıkışı engelleyerek teşir çalışması yaparak genç kadınları 8 Mart günü genel bir boykota çağırdılar.
 
Ankara ve İstanbul'da merkezlerde 7 saniyelik düdük çalma eylemi ile "Hayatı durduruyoruz" diyerek genç kadınları taciz, tecavüz, şiddet anlarında özsavunma hakkını kullanmaya ve kadınları sarmalamaya çalışan erkek şiddetine karşı üniversitelerde ve liselerde boykot çalışmasına başladı.