17 Mayıs 2024 Cuma

Nurcan Aslan davası yeniden görülüyor: Adalet istiyoruz

Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği kararı bozması üzerine Nurcan'ı öldüren Abdullah Melih Barış'ın yargılanması yeniden yapılıyor. Duruşma öncesi yapılan açıklamada, Barış'ın cinayeti nasıl tasarladığı belirtilerek Yargıtay'a "Nurcan’ın 'tasarlayarak öldürüldüğü' kararını vermeniz için daha fazla ne gerekiyor?" diye soruldu.

Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış'ın yargılanmasına, Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği kararı bozması üzerine yeniden görülecek.

Arslan'ın ailesi ve arkadaşları, duruşma öncesinde Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi ve SKM üyeleri katıldı.

Eylemde, "Erkek vuruyor yargı koruyor", "Nurcan için adalet herkes için adalet", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları atıldı.

Açıklama yapan Gülcan Arslan, kardeşi Nurcan Arslan'ın arkadaşlık teklifini reddettiği Abdullah Melih Barış tarafından 30 Ocak 2016'da, 11 kurşunla katledildiğini hatırlattı. 

Katil Barış'ın, Nurcan'ın ailesinin, arkadaşları ve kadın örgütlerinin verdiği mücadele sonucunda yerel mahkemede "müebbet hapis" ile cezalandırıldığını ancak Yargıtayın "tasarlayarak öldürme olmadığı" iddiasıyla kararı bozduğunu kaydetti. 

'TASARLAYARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KARARI İÇİN DAHA FAZLA NE GEREKİYOR'
Arslan, "Abdullah Melih Barış Tokat’tan İstanbul'a belinde ruhsatsız silahı ile geldiği, Nurcan'ı beni bir daha görmeyeceksin yüzüme istemediğini söyle diyerek ikna ettiği buluşmada ret cevabını aldığında 11 kurşun yağdırdığı , etraftakiler müdahale etmeye yeltenince silahını onlara da doğrultuğu , Nurcanın öldüğünden emin olana kadar başından ayrılmadığı, pişkince ve aklı selim şekilde Nurcan'ın yakınına cinayeti haber veren mesajı attığı halde Yargıtay Nurcan’ın öldürülmesinde 'tasarlama olmadığını' iddia ediyor. Yargıtay’a soruyoruz: Nurcan’ın 'tasarlayarak öldürüldüğü' kararını vermeniz için daha fazla ne gerekiyor?"

Gülcan Arslan, "Nurcan'a adalet" diyoruz dedi ve ekledi: "Kadın katillerini korumaktan vazgeçin diyoruz. Yerel mahkemeye müebbet hapis cezası kararını verdiren gücün kadın dayanışması olduğunu biliyoruz. Bir kez daha aynı gücü Yargıtay’ın katilleri aklamaması için göstermek istiyoruz. Katledilen tüm kadınlar ve Nurcan için adalet istiyoruz."

Açıklamanın ardından Arslan'ın ailesi, arkadaşları ve kadınlar duruşmaya katılmak için adliyeye geçti.