17 Mayıs 2024 Cuma

Nurcan Arslan'ın davası 17 Nisan'a ertelendi

Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış, yeniden görülen davanın duruşmasında yaptığı savunmada yine yalan söyleyerek kendini savundu. Mahkeme, tutukluluğun devamına karar vererek duruşmayı 17 Nisan'a erteledi.

Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını bozması üzerine Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış'ın yeniden yargılanmasına Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. 

Duruşmaya, Nurcan Arslan ailesi ve arkadaşları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Sözcüsü Pınar Türk, katledilen Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül, özsavunma hakkını kullandığı için tutuklanan Name Öztürk, Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) üyeleri de katıldı.

Kimlik tespitinin ardından konuşan katil Abdullah Melih Barış, "pişman" olduğunu iddia etti ve Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını istedi.

AVUKAT KAYA: TASARLAYARAK ÖLDÜRME ÇOK AÇIKTIR
Nurcan Arslan'ın avukatı Gülhan Kaya, mahkemenin önceki kararında direnmesini istedi ve bozma ilanının kabul edilmemesini istedi.

Avukat Kaya, sanığın kovuşturmadan, soruşturma sürecine kadar kendini aklamak için yalan ve hayali iddialarda bulunduğunu kaydetti. 

Cinayetin, "ani kast" değil, "tasarlayarak öldürme" olarak değerlendirilmesini gerektiğini belirten Kaya, "Karşımızda bir muhtar duruyor. Kendisi Tokat'tan İstanbul'a tam da Nurcan'ın doğum gününe iki gün kala geliyor. Ayrıca Nurcan'ın sanık tarafından devamlı tehdit edildiği mahkemelerde dinlenen tanıklarla net bir şekilde ortaya konulmuştur. Sanık 'bu silahı daha önce bir yerde kullandın mı?' sorumuza 'daha önce hiç ihtiyacım olmadı' diye cevap vermiştir. Silahın o gün yanında olmasının ve katliam aracı olarak kullanması da bu tasarlamanın bir parçası olarak karşımızda duruyor. Katledilen kadınların aslında büyük çoğunluğu tam da Nurcan gibi tekliflere hayır dediği için katledildiler. Mahkemenizden erkeği değil, kadını korumasını istiyoruz. Tasarlayarak öldürme olayı çok açık nettir. Burada bulunan kadınların hepsi sizden Yargıtay'ın kararına karşı emsal bir karar vermenizi bekliyor."

Savcı, daha önceki tanıkların tekrar dinlenmelerini, suçun varlığını gösteren delillerin tekrar incelenmesini ve tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tanıkların yeniden dinlenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Nisan'a erteledi.

'SANIK YALANLARINA DEVAM ETTİ'
Nurcan Arslan'ın ailesi, arkadaşları ve avukatlar duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yaptı.

Avukat Gülhan Kaya, mahkemenin Yargıtay kararına uymasını beklediklerini belirterek, tutukluluğunun devam etmesi yönündeki kararının da doğru olduğunu kaydetti. Kaya, katil Barış'ın davanın başından beri olduğu gibi yine yalan ve iftiralarla kendini savunmaya çalıştığını söyledi.

'KATİLLERİN YARGILANMASI İÇİN ADLİYELERİ DOLDURACAĞIZ
Katledilen Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül, annesinin ve tüm katledilen kadınların davalarının takipçisi olduğunu belirterek, annesini katleden kişiye de "tahrik indirimi" uygulandığını hatırlattı. Şengül, "Katillerin en ağır şekilde yargılanması için adliyeleri dolduracağız" dedi.