16 Mayıs 2024 Perşembe

Nurcan Arslan davası yarın görülecek

Nurcan'ı katleden Abdullah Melih Barış'ın yeniden yargılanacağı davanın duruşması, hava koşulları nedeniyle geciktiği için yarın 14.30'da görülecek. Arslan'ın avukatları ve ailesi, bunun bir yıldırma politikası olduğunu belirtti ve yarın herkesi duruşmaya katılmaya çağırdı.

Yargıtay'ın bozma kararı nedeniyle yeniden görülecek olan Nurcan Arslan'ın duruşması, Tokat'ta tutuklu olan katil Abdullah Melih Barış, hava koşullarından kaynaklı duruşmaya geç kaldığı için yarına ertelendi.

Arslan'ın ailesi ve arkadaşları, duruşma öncesinde Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi ve SKM üyeleri katıldı.

Açıklamanın ardından duruşma salonuna geçildi ancak içeriye sadece Arslan'ın ailesi ve avukatları alındı. Mahkemenin bu kararı kadınlar tarafından sloganlarla protesto edildi. 

Mahkeme heyeti, Tokat'ta tutuklu olan Abdullah Melih Barış'ın İstanbul'a getirildiğini ancak hava koşulları nedeniyle geciktiğini belirterek, duruşmayı yarına erteleyeceğini açıkladı. 

Avukatlar, katilin duruşmaya getirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, başından beri sorularını sormak için beklediklerini kaydettiler.

Duruşma yarın saat 14.30'a ertelendi.

Barış, daha önce can güvenliği olmadığını iddia ederek duruşmaya katılmama talebinde bulunmuştu. Talebi kabul eden mahkeme heyeti, yargılama boyunca avukatların itirazına rağmen SEGBİS ile katil Barış'ın ifadesini almıştı. Ancak, bir önceki duruşmada avukatların ısrarı üzerine Barış'ın duruşmaya getirilmesi yönünde karar çıkarılmıştı.

UÇAR: YILDIRMA POLİTİKASINA KARŞI DAHA ÖZEL BİR DAYANIŞMA ÖRELİM
Duruşmanın ardından adliye önünde Nurcan Arslan'ın avukatları adına Sezin Uçar bir açıklama yaptı.

Avukat Uçar, şunları söyledi: "Elbette yargılayan taraf olarak bu katiller biz de yüzleşmek istiyoruz. Ama duruşmanın olacağı bu gün, bu kadar kamuoyu oluşmuşken duruşmanın yarına ertelenmesi, bu kamuoyunu azaltmaya yönelik bir girişim olarak da görüyoruz. Ama biz Nurcan'ın ailesi, arkadaşları ve avukatları olarak yarın yine bu davayı takip edeceğiz. Buradan tüm kadın örgütlerine ve tüm avukatlara, bu yıldırma politikasına karşı daha özel bir dayanışma örmeleri çağrısında bulunuyoruz."