20 Mayıs 2024 Pazartesi

Nurcan Arslan davası: Yargıtay katilleri aklama, yargıla

Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını bozması üzerine Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış'ın yargılanmasına yeniden başlandı. Arslan'ın ailesi, Yargıtay'ın "yeterli delil yok" kararına tepki göstererek, adalet istedi.

Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği kararı bozması üzerine Nurcan'ı öldüren Abdullah Melih Barış'ın yargılanması yeniden yapılıyor. Dün görülecek olan duruşma, Tokat'ta tutulu olan katil Barış'ın gecikmesi nedeniyle bugüne ertelendi. 

Nursan Arslan'ın ailesi ve arkadaşları bir kez daha Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaparak, adalet talebini yineledi. 

Açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Pınar Türk, Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi ve SKM üyeleri de katıldı. 

Açıklama yapan Gülcan Arslan, kardeşi Nurcan'ın, Abdullah Melih Barış tarafından 30 Ocak'ta, 11 kurşunla katledildiğini hatırlattı. 

Nurcan'ın ailesi ve arkadaşları olarak o günden beri sokaklara çıkarak adalet mücadelesi verdiklerini söyleyen Gülcan Arslan, kadınların ve kadın örgütlerinin dayanışma ve desteği ile katil Barış'a müebbet hapis cezası verildiğini söyledi.

'DAHA NE KADAR DELİL GEREKLİ?'
Ancak, Yargıtay'ın "yeterli delil yok" diyerek yerel mahkemenin kararını bozduğunu kaydeden Arslan, "Tokat'tan İstanbul'a ruhsatlı tabancası olduğu halde ruhsatsız tabancasıyla gelmiş, gelmeden önce de Nurcan'ı yüzlerce kez aramış ve mesaj atmış 'son defe görüşelim artık seni sonsuza kadar rahatsız etmeyeceğim' demiştir. Ayrıca 2 ay boyunca Nurcan'ı tehdit etmiş, sosyal medya hesaplarını ele geçirmiş, arkadaşlarına tehdit mesajları göndermiştir ve bütün bunlar mahkeme heyeti tarafından incelenmiş, ilgili şahitler dinlenmiştir. 

Bizim hala idrak edemediğimiz katilin, Nurcan'ı bile isteye tasarlayarak öldürdüğü ortadayken Yargıtay'ın nasıl oluyor da bunca delili yetersiz bulduğu?"

Kadın cinayetlerin giderek arttığına işaret eden Gülcan Arslan, Yargıtay'a seslendi: "Kadınları değil katilleri yargıla. Çünkü bütün katiller akıl ve ruh sağlığı bozu olduğu yalanıyla, iyi hal ve tahrik indirimiyle çok az cezalar almakta, yeni cinayetler işlensin diye sokağa bırakılmaktadırlar. Bunun en yakın örneği Ceren Özdemir'dir."

Nurcan ve katledilen tüm kadınlar için adalet istediklerini vurgulayan Gülcan Arslan, "Nurcan için erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. Ve bu davanın emsal olmasını istiyoruz" dedi. 

Arslan, Nurcan'ın ailesi ve arkadaşları olarak çocuk istismarları, taciz ve tecavüzler son bulana kadar mücadelelerini sürdürecekleri, adalet sağlanana kadar sokakları ve adliye koridorlarını terk etmeyeceklerinin altını çizdi. 

Eylemde, "Erkek vuruyor yargı koruyor", "Nurcan için adalet herkes için adalet", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları atıldı.

Nurcan Arslan'ın katledilmesine ilişkin dava Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.