7 Eylül 2024 Cumartesi

Nevin Yıldırım'ın için karar 23 Mayıs'ta

Isparta'da kendisine yıllarca şiddet uygulayan ve tecavüz eden erkeği özsavunmasını gerçekleştirerek öldüren Nevin Yıldırım'ın Yardıtay'daki temyiz duruşması görüldü. Duruşma 23 Mayıs Perşembe gününe ertelenerek kararın o gün verilmesine karar verildi.
Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde kendisine sistematik tecavüz eden Nurettin Gider'i özsavunma kullanarak öldürdüğü için yargılanan Nevin Yıldırım'ın Yargıtay'da temyiz incelemesi duruşması görüldü. 
 
Duruşmada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, yerel mahkemenin kararının onanmasını istediği tebliğnamesinin okunmasının ardından avukatlara söz verildi.
 
Avukat Nagihan Bulduk, yerel mahkemenin deliller toplanmadan, ön yargıyla, köy halkının dedikodularına yer vererek hüküm kurduğunu vurguladı. Bulduk, Nevin Yıldırım'a tecavüz eden Nurettin Gider'in sürekli olarak müvekkilini tehdit ettiğine dikkat çekti. Bulduk, yaşanan olayın meşru müdafaa olduğunun altını çizerek, kararın bozulmasını istedi.
 
'KARARIN BOZULMASI GEREKİR'
 
Avukat Fatoş Hacıvelioğlu da Nevin Yıldırım'ın sistematik olarak tecavüze uğradığını hatırlattı ve yargılamanın her aşamasında beyanlarının tutarlı olduğunu söyledi. Meşru müdafaa hükümlerinin, haksız tahrik ve iyi hal indiriminin uygulanmasını isteyen Hacıvelioğlu, kararın bozulması gerektiğini kaydetti.
 
Yargılamanın eksik yapıldığını belirterek müvekkili hakkında haksız tahrik ile iyi hal indirimlerinin uygulanmasını talep eden avukat Zekiye Karaca Boz ise Nevin Yıldırım'ın tahliyesini istedi.
 
Yargıtay 1. Ceza Dairesi Yıldırım hakkındaki kararını 23 Mayıs Perşembe günü açıklayacak. Eğer, Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı onarsa Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezası kesinleşmiş olacak.