17 Mayıs 2024 Cuma

Nadira Kadirova'nın dosyası kapatıldı

AKP Milletvekili Şirin Ünsal'ın evinde, Ünsal'ın silahıyla kendini vurduğu iddia edilen Nadira Kadirova'nın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın Ankara'daki evinde intihar ettiği öne sürülen Özbekistanlı Nadira Kadirova'nın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Eylül 2019 günü kendi odasında, AKP'li Ünal'a ait silahla vurulmuş halde bulunan Kadirova'nın ölümüyle ilgili kararında, "Genç kızın intihar ettiği, onu intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren ve intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi ya da kişilerin bulunmadığı anlaşılmıştır" iddiasında bulunuldu.

Kadirova'nın otopsi raporunda cinsel saldırı izine ulaşılamadığı, not defteri ve 2 intihar notu değerlendirildiğinde olay öncesinde "intihara karar verdiği" iddia edildi.

NE OLMUŞTU?
Özbekistanlı 23 yaşındaki Nadira Kadirova, AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın hasta karısına bakıcılık yapıyordu.

Kadirova, 23 Eylül 2019'da Ünal'ın Ankara'daki evinde ölü bulundu.

Ünal'ın silahıyla intihar ettiği belirtilen Kadirova'nın otopsi işlemlerini bizzat Ünal'ın şoförü takip etti ve Adli Tıp'ta normalde uzun süren işlemler bir günde tamamlandı. Kadirova, otopsi işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılmasının ardından memleketinde toprağa verildi.

Muhammet Ali Kadirov, kardeşinin intihar etmediğini belirterek öldürüldüğünü kaydetmişti. Kadınlar ve kadın örgütleri de Kadirova'nın şepheli ölümünün aydınlatılması için sosyal medyada "Nadira'ya ne oldu?" eylem yapmıştı. Ayrıca, HDP'nin de aralarında olduğu partiler konuyu Meclis gündemine taşımıştı.