24 Ocak 2026 Cumartesi

Migros depo işçileri 24 saat nöbette: Direne direne kazanacağız

Migros depo işçilerinin, yüzde 28 sefalet zammına karşı yüzde 50 zam ve vergilerin patronlar tarafından ödenmesi talebiyle başlattığı iş bırakma ve nöbet eylemleri çok sayıda kente yayıldı. İstanbul, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Antalya, Bursa, Mersin, İzmir ve Kocaeli'de süren eylemlere bugün başka kentlerdeki depo işçilerinin de katılması bekleniyor. "Direne direne kazanacağız" sloganını haykıran işçiler, mücadelelerine destek verilmesi, taleplerinin arkasında durulması çağrısında bulundu.

Migros'ta yüzde 28 sefalet zammına karşı yüzde 50 zam ve vergilerin patronlar tarafından ödenmesi talebiyle İstanbul Esenyurt depoda iş bırakma eylemi yapan işçilerin direnişi pek çok kente yayıldı. Adana Sarıçam ve USB, Diyarbakır, Erzurum, Antalya, Bursa, Mersin'in Tarsus, İzmir'in Torbalı ilçeleriyle Kocaeli'deki Şekerpınar ve Çayırova depo işçileri de iş bırakma ve 24 saat nöbet tutma eylemi başlattı. İşçiler dün geceyi depoları terk etmeyerek direnişte geçirdi.

Bu arada İzmir Kemalpaşa, Ankara, Tekirdağ, Lüleburgaz'daki Migros depo işçilerinin de iş bırakma eylemlerine katılması bekleniyor.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Geçtiğimiz yılın ilk 9 ayında 5,9 milyar kar elde eden Migros patronunun işçilere sefalet ücretini reva görmesine tepki gösteren Esenyurt depo işçileri, "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganını haykırdı. Gece depo önündeki eylemden çağrı yapan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, "Bu sesin büyütülmesini istiyoruz. Gece gündüz 24 saat depo önündeyiz. Taleplerimizin arkasındayız. Yüzde 50 zam istiyoruz. Bu ücretlerle yaşayamıyoruz. Vergileri ödemek istemiyoruz. Düşük maaşlarımızdan vergiler alınmasın. Vergiler vergi ödemeyen holdinglerden alınsın. Herkesi taraf olmaya, birlikte direnmeye, mücadele etmeye, birlikte kazanmaya çağırıyoruz. Yaşasın sınıf dayanışması" dedi.

Ardından Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki depoya giden Acar, servis aracında gece vardiyasındaki işçilere seslendi. İşçilere direnişe ve iş bırakma eylemine katılma çağrısında bulunan Acar, "Örgütlü olduğumuz depolarda işçiye vergi ödemiyoruz, patronlara ödetiyoruz. Burada da aynısı olacak. Korkmayın, DGD-SEN olarak biz buradayız. Siz direnin, gerisini biz hallederiz" dedi.

'BU İŞÇİ SINIFININ ONUR KAVGASIDIR'
Kocaeli'deki Şekerpınar depo işçileri de "Susma sustukça sıra sana gelecek", "İşçi açken patrona huzur yok" sloganlarını attı.

Direniş başlatarak gece nöbeti tutan Şekerpınar depo işçilerinin yanına giden DGD-Sen Genel Başkanı Acar, işçilere yüzde 28 zam dayatıldığını hatırlattı. Migros depo işçisinin iş bırakma eylemi yaparak onuruna, ekmeğine sahip çıktığını vurgulayan Acar, "Bu sadece ücret kavgası değil. Biz bu depolarda her gün aşağılanıyoruz, işten çıkarılma korkusuyla açlıkla terbiye edilmek isteniyoruz. Bu aynı zamanda işçi sınıfının, Migros işçilerinin onur kavgasıdır. Ücret taleplerden biridir" diye konuştu.

GÜLHAN İÇİN ADALET MÜCADELESİ
Kadın işçilerin Migros depolarında tacize uğradığını söyleyen Acar, Migros taşeronlarından eski sarı sendikacı Veysel Cingöz'ün "Delil yok nereden bilelim" dediğini hatırlattı. Direnişten iki yıl sonra Gülhan Albayrak'ın Migros depoda çalışan tacizci erkek tarafından katledildiğini anımsatan Acar, Gülhan'ın katili erkeğin ceza alması için adalet mücadelesi yürüttüklerini söyledi.

'SÖMÜRÜYE, SEFALETE HAYIR'
Bursa depo işçileri, "Sömürüye hayır, sefalete hayır", "Sefalet zammını kabul etmiyoruz. Migros depo ayakta", "Üreten biziz yöneten de biz olacağız" dövizlerini açarak, susmayacaklarını, sömürüye boyun eğmeyeceklerini, kazanacaklarını vurguladı. İşçiler, "Alın teri ucuz değildir", "İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı alırız", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı.

Diyarbakır'daki depoda "Direne direne kazanacağız", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları, alkış ve ıslıklarla depo alanında yürüyüş yapan işçiler, taleplerinin karşılanmasını istedi.

Erzurum depo işçileri de başlattıkları direnişte halaya durdu.

'EYLEMİMİZ YASALDIR'
İzmir Torbalı'da da Migros depo işçileri, "Direne direne kazanacağız" sloganını haykırdı. Direnişteki işçilere seslenen DGD-Sen yöneticileri, maaşlara yüzde 50 zam istediklerini, vergi kesintilerini Migros patronunun ödemesini, yıl ortasında ödenecek promosyon ücretlerinin kesinti yapılmadan işçilerin hesaplarına yatırılmasını talep ettiklerini hatırlattı. İşçilerin eyleminin yasadışı gösterilmeye çalışılarak tehdit edilmelerine tepki gösteren DGD-Sen yöneticisi, "Yaptığınız eylem hukukidir, yasaldır. Korkması gereken onlardır" dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Migros depo işçileri de "Ücret hakkı gaspedilemez" sloganıyla depo içinde yürüyüş düzenledi.