18 Mayıs 2024 Cumartesi

Metal işçileri TMSF önünde haklarını arıyor

Entil, Hapalki ve Tarkon'da çalışan metal işçileri, TMSF önünde oturma eylemi başlatarak haklarını arıyor.
 

Eskişehir'de 3 fabrikada üretimin durmasıyla maaşlarını ve tazminat haklarını alamayan Entil, Hapalki ve Tarkon işçileri, TMSF önünde oturma eylemi yapıyor. İşçiler, üç koldan; Ankara yolu, Eskişehir ve İstanbul'da eylemlerini sürdürüyor. Ankara'ya yürüyen işçilerin önü barikatla kesilirken İstanbul'da ise eylemin adresi TMSF önü. Burada işçilere DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da eşlik ediyor.

Çerkezoğlu basına yaptığı açıklamada, "Üç fabrikada yıllardır çalışan arkadaşlarımız hakları gasp edilerek kapı önüne konuldu" diyerek durumu protesto etti. Siyasi iktidara seslenen Çerkezoğlu, "İşsizlik sigortası paralarını patronlara akıttınız ama sıra işçinin alın terine geldiğinde susuyorsunuz" diye belirtti. Yıllardır bu fabrikalar emeğimizle büyüdü ama tazminatımızı gasp ettiler" diye konuşan DİSK Başkanı, Ankara'ya yürüyen işçilerin önünün açılması çağrısında bulundu.

Bu arada oturma eylemini engellemek isteyen emniyetle görüşmeler sürüyor. İşçiler, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla beklemeye başladı.

TMSF GÖRÜŞME TALEBİNİ KABUL ETTİ

TMSF yönetimiyle görüşme talep eden sendika olumlu yanıt aldı. Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki heyet TMSF yönetimiyle toplantı gerçekleştiriyor. Üç fabrikanın bağlı olduğu Zeytinoğlu Grup'un hisseleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmişti. İşçiler, beş aylık ücret ve tazminatlarını bu kurumdan talep ediyor.

İŞÇİLERE MÜDAHALE EDİLMİŞTİ
Metal işçilerinin Eskişehir'den Ankara'ya başlattığı yürüyüş şiddet kullanılarak engellenmiş, çok sayıda işçi ve sendikacı gözaltına alınmıştı. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca yürüyüş kaldığı yerden devam ettirildi. Bugün işçiler üç farklı noktada hak mücadelesini sürdürüyor.