7 Mayıs 2024 Salı

Metal işçileri iş bırakarak MESS'i uyardı

Metal işçileri, MESS'in dayatmalarına karşı bir çok ilde iş bırakarak uyarı eyelmi yaptı. 

Kocaeli, Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok ilde Türk-Metal ve Birleşik Metal-İş üyesi işçiler bir saatlik iş bırakma eylemi yaparak, MESS'ni toplu sözleşme dayatmalarını protesto etti. 

Türk-Metal'in örgütlü olduğu fabrikalarda işçiler, gündüz vardiyası 15.30'da iş durdurarak fabrikaları terk etti. 16.00-00.00 vardiyasında çalışan işçiler ise mesaiye yarım saat geç başladı. Vardiya geçişlerinde uygulanan bir saatlik iş bırakma eylemleri sırasında basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Ford'un Kocaeli Gölcük'te kurulu fabrikada tüm bantlarda üretim durduruldu. Çelik Halat Fabrikası'nda da işçiler üretim yapmadı.

GEBZE KROMAN İŞÇİLERİ DE UYARDI
Gebze'de Kroman Çelik'te ise Birleşik Metal-İş üyeleri uyarı eylemi yaptı. MESS'in dayatmalarına karşı çıkan işçiler "Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, MESS bu işin sonunu düşünmedin mi?" dedi.

Metal patronlarının sendikası MESS, işçilerin taleplerini yok sayarak, en son zam teklifini yüzde 10'a yükseltti. MESS, sözleşmenin 3 yıllık imzalanmasını konusunda dayatmasını sürdürüyor. Kendilerine sefalet zammı dayatılan işçiler, hakları için grev kararı aldı. Metal işçileri, anlaşma sağlanmazsa 5 Şubat'ta greve gidecek.