22 Mayıs 2024 Çarşamba

MESS'in teklifini iki sendika reddetti

MESS'in Grup Toplu İş Sözleşmesi'ndeki zam teklifini yüzde 8'den yüzde 10'a yükseltti, işçi sendikaları teklifi reddetti.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 200 işyerinde 130 bin çalışanı kapsayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'ndeki zam teklifini yüzde 8'den yüzde 10'a yükseltti, işçi sendikaları teklifi reddetti.

Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada "MESS teklifini yüzde 10'a yükseltti. Diğer altışar aylık dönemler için de enflasyon oranında artış teklif etti. Ayrıca MESS, sendikamızın teklifini revize etmesi talebinde bulundu. MESS'in bu teklifi de metal işçilerinin taleplerini karşılamaktan oldukça uzaktır. Sendikamız, kendi teklifini revize etmesinin de mümkün olmadığını belirtmiştir. Toplantıda MESS yetkililerine, kendi tekliflerini yeniden revize etmeleri gereği ve metal işçilerinin taleplerini karşılayacak bir teklif beklediğimiz iletilmiştir" denildi.

Türk Metal ise yeni teklife ilişkin "Yapılan görüşmelerde MESS tarafı, kendilerinin sürekli yeni ve artan teklifler getirdiğini ancak sendikamızın uzlaşma amaçlı taslakta bir revize yapmadığını belirterek, sendikamızdan teklifini revize etmesini istedi. Müzakere heyetimiz MESS'in 3 yıllık sözleşme teklifi başta olmak üzere haklarımızı geriye götürecek taleplerini sürdürdüğü gerekçesiyle, MESS'in bu isteğini reddederek görüşmeyi sonlandırdı" diye kaydedildi.