3 Mayıs 2024 Cuma

Meslek örgütleri Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti

Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 81'inci gününde devam ederken, nöbeti çok sayıda kentte meslek örgütü üyeleri ziyaret etti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti, 81'inci gününde Adalet Bakanlığı önünde devam etti.

Emine Şenyaşar nöbet eylemini Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile beraber sürdürürken, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Van ve Urfa mimar odaları, Diyarbakır, Mardin, Urfa ve Bingöl harita mühendisleri odaları ve Diyarbakır Makine Mühendisleri Odası üyeleri nöbeti ziyaret etti.

'BAKANLIĞIN KAPILARI ANNEYE KAPATILIYOR'
Desteklerinden dolayı meslek örgütü üyelerine teşekkür eden Ferit Şenyaşar, "Biz haklıyız ve talebimiz adalettir. Üç insanımız devlet hastanesinde katledildi. Hastanenin güvenlik kamerası kayıtları devletin arşivindedir ve mahkemeye teslim edilmemiştir. Anne 81 gündür Adalet Bakanlığı önündedir. Adalet Bakanı daha önce annemle görüştü ancak herhangi bir adım atmadığı için annem nöbetine devam ediyor. Şuan bulunduğumuz bakanlık binasının ana kapısıdır ve anne eyleme her geldiğinde bu 3 kapı ana giriş kapısı da dahil olmak üzere herkese kapatılıyor. Bu da Adalet Bakanlığı'nın ne kadar pasif, ne kadar aciz bir durumda olduğunu gösteriyor. Medya karşısına çıktığında ise Adalet Bakanı hamasetten başka hiçbir şey yapmıyor. Biz haklıyız ve dayanışmayla adaleti getireceğiz" dedi. Emine Şenyaşar, nöbetin ardından oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Meclis'e geçti.

15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişimi sonrası oğlu tutuklanan Sevinç Çakır da, Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemini 7'nci gününde sürdürdü.