16 Mayıs 2024 Perşembe

Meşale Tolu'nun 'Oğlum bende kalacak' adlı kitabı çıktı

Gazeteci Meşale Tolu'nun "Oğlum bende kalacak" adlı kitabı Ulm Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikle tanıtıldı.
Gazeteci Meşale Tolu'nun "Oğlum bende kalacak" adlı kitabı okurla buluştu. ETHA muhabiriyken, gazetecilik faaliyetleri yüzünden 2017 yılında 8 ay Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde kalan 35 yaşındaki Meşale Tolu, Almanca yayınlanan kitabında hapishane anılarını anlattı.
 
Tolu kitabında, devlet ve polisinin ağır baskısı altında yaşadığı tutsaklık günlerini anlatıyor. Basın özgürlüğünden ödün vermeyen Tolu, kitabında kendi durumunu detaylı bir şekilde anlatırken, rejimin muhaliflere yaklaşımını da tüm çıplaklığıyla aktarıyor.
 
Kitabın ilk tanıtım etkinliği, Meşale Tolu'nun da katılımıyla okuma akşamı ve kokteyl şeklinde gerçekleştirildi. Ulm Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen kitap tanıtım etkinliğinin moderatörlüğünü, merkezin müdürü Dr. Dagmar Engels yaptı. Engels "Görevi devretmek üzere olduğum bu günlerde, son etkinlik oldu benim için. Gurur ve onur duydum. Meşale'yi takdir ediyor, mücadelesine büyük saygı duyuyorum" dedi.
 
Ulm Belediye Başkanı Gunter Czisch etkinlikte yaptığı konuşamda "Meşale'nin mücadelesine belediye olarak destek vermemizin ne kadar doğru olduğunun kanıtı aynı zamanda bu kitap. Kendisine desteğimiz devam edecek" diye kaydetti.
 
Kitabında çeşitli pasajlar okuyan Meşale Tolu, tutsaklığı döneminde yaşadıklarını ve mücadelesini anlattı. Tolu, gazeteci olarak, polis ve genel olarak hukuk sisteminin ağır şiddet ve insanlık dışı uygulamalarına da kitabında geniş yer verdi.
 
Etkinlik Meşale Tolu'nun kitabını okuyucularına imzalamasının ardından sona erdi.