18 Mayıs 2024 Cumartesi

Mersin'de yapılacak 'İnsanca yaşamak istiyoruz' mitingine çağrı

Adana'da emekçiler, KESK tarafından 21 Aralık'ta Mersin'de düzenlenecek "İnsanca yaşamak istiyoruz" mitingine çağrı yaptı.

KESK Adana Şubeler Platformu, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik'in katılımıyla yapılan açıklamada emekçileri 21 Aralık'ta Mersin'de düzenlenecek "İnsanca yaşamak istiyoruz" mitingine davet etti. 
 
Siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısı Eğitim Sen Adana Şubesi binasında yapıldı. Toplantıda konuşan toplantıda Bozgeyik, halk için hayatın her geçen gün daha da zorlaştığını ifade etti. Bozgeyik, iktidarın pembe tablolar çizerek, emekçilerin ve halkların yaşadığı gerçeği perdelediğini belirterek, "İşsizlik rekor üstüne rekor kırıyor" diyerek işsizliğe dikkati çekti.

Bozgeyik, "Bu ağır koşullara rağmen ücretine zam istemek, hak istemek, adalet istemek hainlik olarak görülüyor, en meşru talepler gözaltı ve tutuklamayla karşılık buluyor. Öte yandan bir gecede çıkartılan KHK'lerle ihraç edilen kamu emekçileri, seçilmişlerin yerine atanan kayyumlar tarafından işlerine son verilen belediye çalışanları ve aileleri açlığa mahkûm ediliyor. İşçilerin, sendikaların grev kararları yasaklanıyor. Ankara' nın yolları gerçek grevli bir toplu iş sözleşmesi için taleplerini ifade etmek isteyen kamu emekçilerine, tazminatını isteyen maden işçilerine, emeklilik hakkını arayan EYT'lilere kapatılıyor" ifadelerini kullandı.

'VERGİ ŞAMPİYONU EMEKÇİLER'
Meclis'teki bütçe görüşmelerine değinen Bozgeyik, ülkeyi yönetenlerin 2020 bütçesi ile ekonomik krizin, tutturulamayan hedeflerin faturasını başta emekçi sınıflar olmak üzere dar gelirlilerin üzerine yıkmaya hazırlandığını belirtti. Ülkenin vergi şampiyonlarının işçiler, kamu emekçileri ve asgari ücret alanlar olduğunu söyleyen Bozgeyik, "Peki, yüzde 1'in çıkarı için yüzde 99'u yok sayan bu adaletsizliğe, haksızlığa karşı işçiler, emekçiler, yoksullaştırılan halk çaresiz midir? Ebetteki hayır. Onlar bir avuç, biz milyonlarız. Biliyoruz ki, bizim gücümüz birliğimizdedir. Tek yapmamız gereken el ele vermek, yan yana gelmek, omuz omuza yürümek. Bunun için Mersin'deki sendikalar, emek, meslek örgütleri, emekten yana siyasi partiler, örgütler olarak ülkemizi krize sürükleyen politikalardan, faizden, ranttan beslenen yüzde 1'lik asalak takıma karşı işçisi, kamu emekçisi, emeklisi, EYT'lisi, asgari ücretlisi ile birlikte emeğin, halkın, yüzde 99'un taleplerini oluşturduk" dedi.

"Kamu hizmetlerinin tasfiye edilmesine, güvencesizliğe, insafsız vergi düzenine ve yoksullaşmaya karşı demokratik ve adil bir ülke için sizleri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" diyen Bozgeyik, tüm emekçileri ve halkı, "Demokratik Türkiye, Halk İçin Bütçe" şiarıyla 21 Aralık'ta Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı Meydanı'nda yapılacak olan "İnsanca Yaşamak İstiyoruz" mitingine katılım çağrısında bulundu.