7 Mayıs 2024 Salı

Mega Polietilen işçileri LC Waikiki önünde eylem yaptı

Hakları için direnen Mega Polietilen işçileri, fabrikanın üretim yaptığı LC Waikiki mağazası önünde eylem yaptı. Elden verilen paraların hesaplarına yatırılması ve işten atılanların geri alınması taleplerini dile getiren işçiler, 1 Mayıs günü Antep'teki mitinge katılacaklarını, akşam da Mega Polietilen fabrikası önünü 1 Mayıs alanına çevireceklerini söyledi.

Adıyaman Besni'de bulunan Mega Polietilen fabrikası işçilerinin direnişi sürüyor. İşçiler bugün, fabrikanın üretim yaptığı LC Waikiki mağazası önünde eylem yaptı. Eylemde, LC Waikiki'ye sorumluluk alma çağrısı yapıldı. İşçiler, 1 Mayıs da fabrikanın önünde kutlayacaklarını duyurdu.

Eylemde işçiler adına konuşan Yunus Kubilay, üç aydır haklarının gasp edildiğini söyledi. Ramazan ve bayramın işçiler için zor geçtiğini belirten Kubilay, taleplerini şöyle sıraladı: "Elden verilen paralar da hesaplarımıza yatırılsın, işten çıkarılan arkadaşlarımız işe iade edilsin."

Kubilay, 1 Mayıs'ı fabrika önünde kutlayacaklarını açıklayarak, "1 Mayıs tüm emekçilerin bayramı. Bu 1 Mayıs'ı dolu dolu yaşamak için gerek çadırımızın önünde kutlama yapacağız gerekse Antep'e buradaki işçi kardeşlerimizi götüreceğiz. Sonuçta emek bizim, alın teri bizim" diye ekledi.

'ÜRETİM YAPILAN TÜM MAĞAZALARIN ÖNÜNDE OLURUZ'
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de Mega Polietilen işçilerinin ürettiği ürünlerin satıldığı markaları sorumluluk almaya çağırdı. Haksızlıkların giderilmemesi durumunda eylemlerini yaygınlaştıracakları ve Mega Polietilen'in üretim yaptığı tüm markaların mağazaları önünde eylem yapacaklarını vurgulayan Türkmen, bir yıllık net karı 247 milyon lira olan Mega Polietilen fabrikasının karının yüzde 205 arttığını, ancak "Krizdeyiz, paramız yok" denilen işçilerin aylık ve mesai ücretlerinin ödenmediğini söyledi.

'İŞÇİLERE VERMEDİKLERİ PARAYLA GÖSTERİŞ İÇİN KONSER YAPIYORLAR'
Türkmen, Mega Polietilen sponsorluğuyla 1 Mayıs'a özel düzenlenecek ve Hozan Beşir'in katılacağı konsere ilişkin de konuştu. İşçilerin ücretlerini ödemeyen patronun gösteriş için konser düzenlediğini söyleyen Türkmen, "Bu ikiyüzlülüğe izin vermeyeceğiz" dedi.

Türkmen Hozan Beşir'e konserde sahne almama, Besni halkına da konsere katılmama, patronun suçlarına ortak olmama çağrısı yaptı.

'BESNİ HALKINI 1 MAYIS AKŞAMI MEGA POLİETİLEN ÖNÜNE BEKLİYORUZ'
1 Mayıs'ın işçilerin birleşip sesini duyurduğu gün olduğunu hatırlatan Türkmen, 1 Mayıs günü önce Antep'teki 1 Mayıs mitingine katılacaklarını, akşam da fabrika önünü 1 Mayıs alanına çevireceklerini söyledi. Türkmen, "Eğer işçi bayramı kutlanacaksa, kursağında işçilerin hakkı olan bir patronun gösterişi için düzenlediği bir konserde değil hakları için direnen işçilerin yanında kutlanır. Bütün Besni halkını 1 Mayıs akşamı Mega Polietilen önüne bekliyoruz" çağrısında bulundu.