3 Mayıs 2024 Cuma

Marmara'da batan geminin enkazında bir kişinin cenazesine ulaşıldı

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazına yapılan dalışta aşçı Zeynep Kılınç'ın cenazesine ulaşıldı.

Marmara Adası Badalan Limanı'ndan, Gemlik Limanı'na gitmek üzere 14 Şubat'ta saat 20.30'da kalkış yapan, 1250 ton mermer tozu yüklü "BATUHAN A" isimli ticari gemiden 15 Şubat'ta saat 06.32'de acil durum sinyali alınmış, 07.12'de ise sinyal kesilmişti.

Karacabey ilçesinin kuzeyinde 4 mil açıkta batan, denizin 51 metre derinliğinde tespit edilerek görüntülenen "BATUHAN A" isimli gemideki 6 mürettebat için arama kurtarma çalışması 3'üncü gününde sürerken, gemide aşçı olarak çalışan Zeynep Kılınç'ın cenazesine ulaşıldı.

Denizin 51 metre derinliğinde tespit edilerek görüntülenen gemiye dün gerçekleştirilmesi planlanan ancak ertelenen dalış bugün gerçekleştirildi. Kriz merkezinin kurulduğu ve çalışmaların koordinasyonunun sağlandığı Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi sahiline 7 kilometre mesafede gerçekleştirilen dalış, kamerayla da kayıt altına alındı. Su altından kaydedilen görüntülerde, geminin yan yatmadığı ve seyir halindeymiş gibi batarak deniz tabanına düz şekilde oturduğu görüldü. Battığı pozisyonun arama-kurtarma çalışmalarını kolaylaştıracağı değerlendirilen geminin 3 boyutlu modellemesi de yapıldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, geminin enkazında bir personelin cenazesine ulaşıldığını duyurdu. Çıkarılan cenazenin, aşçı Zeynep Kılınç'a ait olduğu belirlendi.