23 Nisan 2024 Salı

Marlboro işçileri fabrika önünde çadır kurma kararı aldı

DİSK/Gıda-İş üyesi oldukları için işten çıkarılan Philip Morris'e bağlı Euroserve işçileri, fabrika önünde çadır kurarak direniş başlatacaklarını ilan etti, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde, Philip Morris (Marlboro) bünyesinde faaliyet yürüten Euroserve Hizmetleri AŞ'de çalışan 600 işçi DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten çıkarıldı.

Üç gün boyunca fabrikada üretimi durduran işçiler dün polis zoruyla fabrikadan çıkarıldı. Bugün tekrar fabrika önünde bir araya gelen işçiler Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ile birlikte basın açıklaması düzenledi. İşçiler, fabrika önünde çadır kurarak direnişi sürdürme kararı aldı.

Sendika Başkanı Aslan, Türkiye'de tüm patronların ortak özelliğinin işçi düşmanlığı olduğunu belirterek, sermaye her alanda rahatlıkla örgütlenirken işçiler örgütlenmek istediğinde patronların işçilere engel olduğunu vurguladı.

"Biz üretim yapmak istiyoruz. Ama eski koşullarda değil, işçilerin her türlü hakkı, hukuku patronların iki dudağı arasında olan koşullarda değil, insanca bir ücret için örgütleniyoruz" diyen Aslan, işçilerin emeklerinin karşılığını istediğini dile getirdi. Philip Morris ve Euroserve patronlarına seslenen Aslan, işçilerin muhattap alınması gerektiğine dikkat çekerek, hakları için mücadele edeceklerini kaydetti ve fabrika önünde direniş çadırı kuracaklarını duyurdu.

27 Eylül'de İzmir Çankaya'daki Euroserve şirket binası önünde olacaklarını ifade eden Aslan, şöyle devam etti: "Mücadelemiz sadece Türkiye sınırında kalmayacak, Avrupa'daki emek örgütleri de bunları teşhir edecek. İnsanca, onurluca çalışmak ve çocuklarımıza kaygısızca bakabilmek istiyoruz. Biz yeni başlıyoruz. Bizi fabrikadan çıkarınca bu işten kurtulacaklarını sanıyorlar, yanıldıklarını görecekler."