18 Ekim 2024 Cuma

Madencilerle dayanışma eylemleri bugün de sürdü

Kentlerde bugün de çok sayıda kişi sokağa çıkarak, madencilerin taleplerini dillendirdi. Çözüm için Fernas yetkililerini sorumluluk almaya çağırdı. 

Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler, Fernas Madencilik yetkililerinin talebi üzerine görüşmek üzere direnişin 53. gününde Ankara'dan Soma'ya doğru hareket ederken kentlerde bugün de dayanışma eylemleri sürdü. 

İSTANBUL
Nakliyat-İş'in çağrısıyla Polonez ve Uzel Makine direnişçileri Koç Üniversitesi Hastanesi önünde dayanışma eylemi yaptı. Açıklamada, madenciler kazanana kadar mücadelenin süreceği kaydedildi. Eylemde, "Birleşe birleşe kazanacağız" denildi. 

TRABZON
Eğitim-Sen Trabzon şubesinde basın toplantısı yapıldı. Madencilerin sesini yükseltme çağrısı yapıldı. 

ORDU
Ordu'nun Fatsa ilçesinde "Direnen madenciye ses çağrısı. Fernas işçisi yalnız değildir" pankartıyla yapılan eylemde söz alan Bağımsız Maden-İş Fatsa Temsilcisi Murat Karaduman, "İşçiyi köle gören Fernas Holding'ten üç talebi olan Fernas maden işçileri artık biz susuyoruz. Alın teri ve onuru ile geçinen tüm halkımız 'sesimi duy' çağrısına ses olmaya geldik" dedi. 

ARTVİN
Artvin'in Hopa ilçesinde "Ayaklar çıplak, karınlar aç. Somalı madenciler kazanacak" pankartıyla yağmura rağmen Hopa Parkına yapılan yürüyüşte, "Fernas işçisi yalnız değildir", "Maden işçisi köle değildir" sloganları atıldı. 

KOCAELİ
Kocaeli Gebze'de mücadeleci sendikaların madencilerle dayanışmak için yalın ayak oturma eylemi sürüyor. Eylemde, "Fernas yetkililerini çözüm için sorumluluk almaya çağırıyoruz" dedi. 

Eylemler sürüyor...