29 Mart 2024 Cuma

Maden işçilerinden Eczacıbaşı'ya uyarı: Bu işi çözün

Bağımsız Maden İş öncülüğünde Eczacıbaşı'nda direniş sürüyor. Cuma'ya kadar Eczacıbaşı'na müddet verdiklerini söyleyen sendikanın genel başkanı Çakır, bu işin peşini bırakmayacaklarının altını çizdi.

Balıkesir Balya Eczacıbaşı Esan Madencilik'te Bağımsız Maden İş'te örgütlendikleri için işten çıkarılan maden işçileri direnişi 3. gününde Balya Belediye Meydanına taşıdı.

Kuzey sahasından meydana bayraklarla yürüyen işçiler adına Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır konuştu. Sendika olarak taşeronlarla muhatap olmadıklarını kaydeden Çakır, Eczacıbaşı'nın çıkardığı işçileri işe döndürmek için mücadele ettiklerini kaydetti.

"Garibanı, işçiyi, emekçiyi ezmek için kurulmuş bir düzen var. Peki biz ne yapıyoruz. Birbirimizi karşıdan seyrediyoruz. Bugün bu arkadaşlara olan yarın hepimize olacaktır. Birlik olmak zorundayız. 243 işçiyi atan 2 bin işçiyi de atar"  diyen Çakır, bu zamana kadar yasaların işçiden, emekçiden değil patronlardan yana olduğunu kaydetti.

Eczacıbaşı'nda işçilerin bugüne kadar sendikasız çalıştırıldığını kaydeden Çakır, "Eczacıbaşı ne yaparsa yapsın biz buraya bu sendikayı getireceğiz! Bu işçiler haklıdır, hakkını alana kadar gitmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Cumaya kadar Eczacıbaşına müddet verdiklerini belirten Cakır, şöyle devam etti: "Balya halkıyla birlikte olacağız. Birlikte yatıp kalkacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Size Cuma'ya kadar süre tanıyoruz. Eğer bu iş çözülmezse biz İstanbul'a da Ankara'ya da geliriz!"

Kamuoyuna da seslenen Çakır, işçilerle dayanışma ve mücadele çağrısı yaptı.