22 Ekim 2024 Salı

Limter-İş GEMAK direnişi kazanımla sonuçlandı

Doruç ve Alaca taşeron firmalarının tersane işçilerinin ücretlerini gasp etmesi üzerine GEMAK tersanesi önünde direnişe geçen Limter-İş ve işçiler kazandı. İşçilerin tüm ücretleri ödenirken, Limter-İş Genel Başkanı Saygılı, işçileri örgütlü mücadeleye çağırdı. 

Limter-iş, Yalova Altınova GEMAK tersanesinde ücretleri gasp edilen üyeleri için direnişe geçti. Doruç ve Alaca taşeron firmaların işçilerin ücretini gasp etmesinin ardından tersane önünde kısa bir açıklama yapan işçiler ve Limter-İş, tersane yetkilileriyle görüşmek istedi. Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, görüşmenin olumlu geçtiğini aktararak şunları söyledi: "İşçi arkadaşlarımızın alacakları hesaplanarak içeriye verildi. Birazdan işçi arkadaşlarımız ücretlerinin ödenmesi için içeri girecek. Son işçi arkadaşımızın ücretleri yatırılana kadar buradan ayrılmayacağız."

Akşam saatlerinde açıklama yapan Saygılı, direnişin kazanımla sonuçlandığını kaydetti. Saygılı, "Ücretlerini alamayan tersane işçisi arkadaşlarımız, sendikayla birlikte direnişe başladı. 3 aydır ücretini alamayan işçiler bugün ücretlerinin tamamını aldılar. Demek ki birleşmediğimiz, örgütlü davranmadığımız, sendikalı olmadığımız zaman kimse hakkımızı vermiyor. 'Bugün git, yarın gel' diyerek açlıkla sınıyorlar. Bugün birleştik, direndik ve kazandık. Demek ki birleşirsek, örgütlenirsek, Limter-İş'e üye olursak aşılmayacak dağ yoktur. Limter-İş olarak bugün gösterdiğiniz işçi onuruna yaraşır tutum takındığınız, direndiğiniz için kutluyoruz" dedi. 

Açıklama, "Birleştik, direndik, kazandık" sloganıyla sona erdi.