17 Mayıs 2024 Cuma

Libya Ulusal Ordusu Sirte kentine girdiklerini duyurdu

Libya Ulusal Ordusu, güçlerinin yeni noktaları kontrol altına alarak Sirte kentine girdiklerini ve liman ile bazı bölgeleri kontrol altına aldıklarını duyurdu.

Türkiye'nin Libya'da savaşan taraflar içinden anlaşma yaptığı Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı savaşan General Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu, Libya'nın Akdeniz kıyısındaki stratejik kenti Sirte'ye girdiğini duyurdu. 

Libya Ulusal Ordusu liderliğine yakın bir kaynak, güçlerinin savaş uçaklarının da desteğiyle Sirte kentini beş ayrı noktadan kuşatmaya aldığını belirtti. Ulusal ordu güçlerinin, Saidî bölgesine girdiği ve tamamen kontrolü sağladığı belirtildi.

Öte yandan Libya Ulusal Ordu güçlerinin Bû Hadî ve Qerdebabiye'de de kontrolü sağladığı aktarıldı.

HAFTER'İN SÖZCÜSÜ: 30 ÖĞRENCİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRIYI 'IŞİD YAPTI'
Halife Hafter'in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, 4 Ocak akşamı Trablus'taki askeri bir okula düzenlenen saldırıyla ilgili de açıklama yaptı.

Hafter güçlerinin Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Bingazi'de düzenlediği basın toplantısında, Trablus'taki askeri okula düzenlenen hava saldırısının "IŞİD'in eylemi olduğunu" ileri sürdü.

Mismari, "IŞİD, El Kaide ve Müslüman Kardeşler gibi terör örgütleri, ülkenin sınırlarını koruyacak profesyonel bir güvenlik gücüne tahammül edemez. Başkentteki askeri okula da bu nedenle saldırdılar" dedi.