16 Nisan 2024 Salı

LC Waikiki işçileri direnişi mağazalara taşıdı

Marmara Park AVM, Torium AVM ve Pelikan AVM'deki LC Waikiki mağazasında eylem yapan direnişçiler halka boykot çağrısı yaptı. Emeklerinin sömürüldüğünü anlatan LC Waikiki işçilerini alkışlarla destekleyenler alışverişi kesti. AVM içinde de eylemi sürdüren direnişçiler, "Desteği halkımdan istiyorum, 16 gündür kapısında direniyorum, hakkımı vermiyor" dedi. Çok sayıda kişi alkışlarla destek verdi.

Direnişteki LC Waikiki işçileri eylemlerini Esenyurt'ta bulunan Marmara Park AVM, Torium AVM ve Pelikan AVM'ye taşıdı. AVM içinde bulunan LC Waikiki içinde halka yönelik konuşmalar yapan direnişçiler, haklarının gasp edilerek işten atıldıklarını kaydetti.

ilk eylemlerini Marmara Park AVM içindeki mağazada yapan ve 16 gündür Esenyurt depo önünde direndiklerini hatırlatan işçiler, "Sizden destek bekliyoruz. Buradan bir ay alışveriş yapmazsanız bizim haklarımızı verirler. Sizin üzerinize düşen LC Waikiki'den alışveriş yapmamanızdır" çağrısı yaptı.

Mağaza içinde alışveriş yapanlar direnişteki işçilerin konuşmasını alkışladı ve alışveriş yapmayarak mağazadan çıktı.

Daha sonra mağazadan çıkarak AVM içinde eylemlerini sürdüren LC Waikiki direnişçileri, LC Waikiki'in alınterini sömürdüğünü kaydetti.

"Desteği halkımdan istiyorum, 16 gündür kapısında direniyorum, hakkımı vermiyor" diyen direnişçileri güvenlik engellemek istedi. Bu sırada yaşlı bir teyze güvenliği engelleyerek, "Haklarını vermemişler haklarını istiyorlar karışmayın" diyerek tepki gösterdi.

İşçiler AVM içindeki eylemlerini sloganla sonlandırırken, çok sayıda kişi de alkışlarla destek verdi.

TORİUM AVM'DE DE EYLEM
İşçiler daha sonra Torium AVM'de geçerek LC Waikiki mağazasında eylem yaptı. Mağaza içinde halka yönelik konuşmalar yaparak boykoto çağıran işçiler daha sonra mağaza önünde eylemi sürdürdü.

Güvenlik işçileri engellemeye çalışırken AVM'de bulunan müşteriler güvenliği durdurdu. İşçilerin hakkını aradığını kaydetti.

İşçiler eylemlerini boykot çağrısını yineleyerek sonlandırdı.

PELİKAN AVM'DE BOYKOT ÇAĞRISI
İşçilerin bir sonraki durağı ise Pelikan AVM'deki LC Waikiki mağazaları oldu. Burada da LC Waikiki patronunun Kod 46 ile kendilerini işten attığını hatırlatan direnişteki işçiler, “Bütün haklarımıza el koydu LC Waikiki, koca mağazaları var. Evimize ekmek götüremiyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz" dedi.

İşçiler bu mağazada da boykot çağrısı yaptı.