18 Nisan 2024 Perşembe

LC Waikiki direnişine İzmir'den destek

Kemeraltı'ndaki LC Waikiki mağazasında direnen işçiler için eylem yapan ESP ve SGDF üyeleri, alışveriş yapan halkı boykota, mağaza çalışanlarını ise emek ve sendika düşmanı LC Waikiki patronuna karşı sendikalı olmaya çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) dayatılan kölelik koşulları ve sefalet ücretine, hakaret ve aşağılanmaya karşı çıktıkları, sendikalı oldukları için işten atılan LC Waikiki işçilerinin direnişine destek verdi.

İzmir'in Konak ilçesindeki Kemeraltı'nda bulunan LC Waikiki mağazasında eylem yapan sosyalistler alışveriş yapanları boykota, mağaza çalışanlarına ise emek ve sendika düşmanı LC Waikiki patronuna karşı hakkını aramaya, sendikalı olmaya çağırdı.

SDGF Eşbaşkanı Yaren Tuncer, "LC Waikiki işçinin hakkını sömürüyor. LC Waikiki işçileri sendikalı oldukları için hırsızlıkla suçlayarak işten çıkarıyor, onuruyla oynuyor. LC Waikiki'den alışveriş yapmayın, boykot edin bu suça ortak olmayın. LC Waikiki depo işçileri mobbinge, hakarete maruz bırakılıyor, yüksek mesai saatleriyle düşük ücretle çalıştırılıyor. Haklarını istedikleri için Kod 36 ile yani hırsızlıkla suçlanarak işten çıkarılıyor. Sizler de işçi ve emekçisiniz biliyoruz bu nedenle direnen LC Waikiki işçileriyle dayanışın, buradan alışveriş yapmayın" dedi.

"LCW işçisi yalnız değildir" sloganıyla mağazadan çıkan sosyalistler, bir sürede mağaza önünde eylemini sürdürdü. Sosyalistler mağazada bulunan ve önünden geçenler tarafından alkışlarla desteklendi.