28 Mart 2024 Perşembe

LC Waikiki direnişi Mall of İstanbul'a taşındı

LC Waikiki işçileri direnişinin 17. gününde Mall of İstanbul'u eylem alanına çevirdi. AVM’deki LC Waikiki mağazasında eylem yapan işçiler daha sonra AVM içinde yürüyüş yaptı, neden direndiklerini anlattı. Boykot çağrısı yapan işçilere AVM'de bulunanlar alkışlarla destek verdi.

Direnişteki işçiler LC Waikiki mağazalarında eylemlerini sürdürüyor. Direnişin 17. gününde olan işçiler bugünkü eylemlerini Mall of Istanbul'da bulunan LC Waikiki mağazasına taşıdı.

İnşaat-İş Sendikası yöneticileriyle birlikte mağaza içinde eylem yapan işçiler adına Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı halka ve işçilere seslendi. LC Waikiki’nin Esenyurt’ta deposunda çalışan temizlik işçilerinin angarya işleri reddettiği ve promosyon hakkını istediği için Kod 46 ile hırsızlıkla suçlanarak işten atıldığını anlatan Saygılı, mağazada bulunanlara boykot çağrısı yaptı.

"Direne direne kazanacağız" sloganı atan işçiler, mağazayı dolaştıktan sonra mağaza önünde eyleme devam etti. Saygılı, "LC Waikiki ‘bunlar benim işçim değil’ dedi. LC Waikiki yalan söylüyor" derken işçiler de LC Waikiki'de çalıştıklarına dair işe giriş kartlarını gösterdi.

"Direnen işçiler yenilmezler", "Direne direne kazanacağız", “İşçiler açken patronlara huzur yok” sloganıyla AVM'de içinde yürüyüş yapan işçiler halka seslendi, "Biz LC Waikiki işçisiyiz, temizlik işçisiyiz. Hakkımızı aradığımız için hırsızlıkla suçladılar, işten attılar. Lütfen LC Waikiki'den alışveriş yapmayın, sizden beklediğimiz destek bu" çağrısı yaptı.

AVM'de bulunanlar işçileri alkışlarla destekledi. AVM'nin iki katında yürüyüş yapan işçiler eylemlerini slogan ve alkışlarla sonlandırdı.

Daha sonra direniş alanına dönen işçiler vardiya değişimi sırasında deponun giriş kapısında toplandı. Çalışan işçilere seslenerek dayanışma çağrısında bulunan LC Waikiki direnişçileri, "Atılan işçiler geri alınsın", "Sonuna kadar direneceğiz" sloganlarını attı.

Direnişçi işçileri, Getir motokurye işçileri ve KÖZ üyeleri ziyaret etti.