24 Nisan 2024 Çarşamba

LC Waikiki direnişçileri zaferlerini kutladı: Hep birlikte kazandık

Kararlılıkları, inançları ve dayanışmanın gücüyle patrona, taşerona diz çöktüren LC Waikiki işçileri zaferini üyesi oldukları Limter-İş ve birlikte direndikleri aileleriyle kutladı. İlk günden itibaren kendileriyle dayanışma içinde olanlara, mağazaları eylem alanına çevirenlere teşekkür eden işçiler, "Direne direne kazandık" dedi.

LC Waikiki direnişçileri zaferlerini kutladı. Haklarının gasp edilmesine karşı eylem yapmalarının ardından Kod 46 ile işten çıkarılan LC Waikiki işçileri, 19 gün boyunca direnmiş, LC Waikiki'ye ait mağazaları eylem alanına çevirmiş, dayanışmanın da gücüyle kazanmıştı.

Üyesi oldukları Limter-İş Sendikası ve Birleşik İşçi Hareketi (BİH) ile direnerek kazanan işçiler, Esenyurt'ta bulunan Gölge Kültür Merkezi'nde kutlama yaptı. Kazanan direnişçiler kutlamaya aileleriyle katıldı.

LC WAİKİKİ DİRENİŞÇİLERİ: KAZANACAĞIMIZDAN HİÇ ŞÜPHE DUYMADIK 
Kutlama 19 gün süren direniş ve dayanışma eylemlerinin aktarıldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından direnişçi işçiler alkışlarla sahneye çıktı. 19 gün boyunca kendileriyle birlikte direnenlere teşekkür eden işçiler, sadece haklarını istedikleri için hırsızlıkla suçlanarak işten atıldıklarını hatırlattı.

"Bu işten vazgeçersek, bu mücadelede olmazsak daha kötü şeylere maruz kalırız" diyen işçiler, Limter-İş'in kendilerini direniş boyunca hiç yalnız bırakmadığını söyledi. Kazanacaklarından hiç şüphe duymadıklarını belirten LC Waikiki işçileri, "Beklediğimizden erken kazandık" ifadelerini kullandı. İşçiler, emekçiler, sosyalistler, gençler, mücadeleden yana sendikalarla birlikte direnerek LC Waikiki gibi büyük bir şirkete işçilerin gücünü gösterdiklerini kaydeden işçiler, "Direnişimize direniş oldular, onların emeklerini hiçbir zaman unutmayacağız" diye vurguladı. İşçilerin son sözü, "Direne direne kazandık" oldu.

SAYGILI: ÖRGÜTLÜ OLDUĞUMUZ İÇİN KAZANDIK
Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, direnen işçiler ve aileleriyle sahneye çıkarak konuştu. 19 gün boyunca direniş ve dayanışmada hissettiklerini aktaran Saygılı, direnişteki işçilerden birinin "hırsız olsaydık patron olurduk" sözünün her şeyi özetlediğini dile getirdi. Saygılı, "Patronlar alınterimizi, emeğimizi çalarak bizim üzerimizden trilyonlar kazanıyor. Demek ki çalışan değil çalıştıran kazanıyor. Yaşantımız ömür boyu direnişle geçiyor. 6 kişi olarak kalsaydınız parça parça gidecektiniz bu direniş iki gün sürmezdi. Karşımızdakiler çok zalim. Sendikada örgütlendiniz, örgütlü olduğumuz zaman kazanıyoruz" dedi.

'EMEK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ BİRLİKTE SÜRDÜRELİM'
19 gün süren emek ve onur davasında yer alan direnişçi işçilere de teşekkür eden Saygılı, "Bizim direnişimiz sırasında kendi eylemi gibi bu direnişi sahiplenen, Türkiye'de Avrupa'da eylem yapan, dayanışma içinde olan arkadaşlarımız gibi sizler de direnişlerle dayanışma içinde olun. Bu emek ve onur davasını, özgürlük ve emek mücadelesini birlikte sürdürelim. Bu direniş, bu kazanım işçi sınıfının kazanımıdır" ifadelerini kullandı.

'DİRENE DİRENE KAZANDIK'
Direnişteki işçiler Saygılı'nın konuşmasının ardından "Direne direne kazandık" sloganını attı.

AVUKAT ÖZ: DİRENİŞİN HUKUK YOLUYLA KAZANILAMAYACAĞINI GÖSTERDİNİZ
Limter-İş Sendikasının avukatı Önder Öz, direnişin ilk günü işçilerin kendisine hukuki sorular sorduğunu söyledi, süreç hukuk yoluyla sürmüş olsaydı direnişin kazanımla sonuçlanamayacağının altını çizdi. "İşçi sınıfının kendi yolunu açıp, yürümesi gerekir, bunun çok güzel bir yolunu açtınız" diyen Öz, işçilerin kendi gücüne inandığı müddetçe başaramayacağı bir şey olmadığını dile getirdi.

KAYACI: İŞÇİ SINIFININ KAZANMASININ TEK YOLU BİRLİKTE MÜCADELE
Birleşik İşçi Hareketi (BİH) adına Meliha Kayacı söz aldı. Büyük bir güce sahip olan Klüh ve LC Waikiki patronlarının direnen işçilerin kararlılığı sonucu diz çökmek zorunda kaldığını vurgulayan Kayacı, direnişin kısa sürede kazanılmasının en önemli nedeninin halklaşması ve birleşik bir mücadele yürütülmesi olduğunu söyledi.

Kayacı, "İşçi sınıfının kazanması için tek yol var birlikte mücadele etmek" dedi. İşçilere seslenen Kayacı, "LC Waikiki'ye de bize de sınıf hareketine de çok şey gösterdiniz. Tarih sayfasında yer alan bir direniş. Ama mücadele bitmedi, yaşamımızın her anında mücadelemiz devam ediyor. Birlikte, örgütlü bir halk olursak mücadelemiz kazanımlarla sonuçlanır" ifadelerini kullandı.

GRUP VARDİYA: EZGİLERİMİZ DİRENEN İŞÇİLER İÇİN
Konuşmaların ardından ezgileriyle işçileriyle dayanışan Grup Vardiya sahne aldı. Grup Vardiya emekçileri adına konuşan İnan Söker, işçilerin coşkusunu tarif edecek kelime bulamadıklarını söyledi. İşçilerle birlikte, direnişin kutlamasına ortak olmaktan onur duyduklarını dile getiren Söker, "Ezgilerimiz sizler için, direnen işçiler için" dedi.

Kutlama halay, alkış ve zılgıtlarla sona erdi.