18 Mayıs 2024 Cumartesi

Küçükçekmece ve Esenyurt belediyelerinde yetki değişikliği

Tüm Bel-Sen, Esenyurt ve Küçükçekmece belediyelerinde yetkili sendika olmaya hak kazandı. Sendika iki belediyede de yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İstanbul'da Küçükçekmece ve Esenyurt belediyelerinde yetki aldıklarını duyurdu. Tüm Bel-Sen, 15 Mayıs 2020 tarihine kadar bu belediyelerde yetkili sendika olacak.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Kurulduğumuz 1990 yılında sendika kurulamaz denildiği bir ortamda sendikamızı kurduk. Toplu Sözleşme yapamazsınız dediler Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde 1993 yılında imzalamış olduğumuz sözleşme ile bu süreci kırmayı başardık.

“Yerel yönetim emekçilerinin insanca yaşayabilecekleri bir ücret, işyerinde çalışma koşullarının düzeltilmesi, liyakati ve çalışma barışını sağlamanın yanı sıra demokratik, katılımcı, halkçı yerel yönetim ilkelerimizin yaşam bulması için bu işyerlerimizde üyemiz olsun, olmasın tüm çalışanların önerilerini alarak her iki işyerimizde de yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi çalışmaları başlatılmıştır.

“Yerel Yönetim emekçilerinin ekonomik, sosyal, özlük sorunlarının çözümüne ilişkin başlattığımız bu süreçte Sendikamızda örgütlenerek bize güç veren, omuz omuza yürümeyi tercih eden yerel yönetim emekçilerini selamlıyoruz.”