18 Mayıs 2024 Cumartesi

Koton işçilerinin bazı talepleri kabul edildi

KOOP-İŞ Sendikası'nda örgütlendikleri için 40 işçinin işine son veren Koton yönetimi, işçilerin sendikaya üye olmaya devam etmesinin ardından çalışan işçilerin bazı taleplerini yerine getirdi.

Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) üyesi işçilerin sosyal medya hesaplarındaki beğenileri bahane ederek işten çıkaran Koton, çalışan işçilerin bazı taleplerini kabul etti.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan KOOP-İŞ, Koton yönetiminin, çalışan işçilerin çalışma saatlerini standart hale getirdiğini belirtti. 10 TL olan yemek ücretlerinin arttırıldığını ifade edildiği açıklamada, işçilerin verilmeyen primlerinin de verildiği aktarıldı. 

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'
Patronun bu tavrının, sendikal örgütlenmenin ve Koton işçilerinin mücadelesiyle ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, "Buradan işvereni bir kez daha uyarıyor, yanlışından vazgeçmeye, işten çıkardığı arkadaşlarımızı işe geri almaya ve sorunların çözümü için sendikamızla diyalog kurmaya davet ediyoruz. Aksi halde tüm Türkiye'de aynı anda başlattığımız mücadelelerimiz basın açıklamaları ve diğer demokratik yollarla, artarak devam edecektir" denildi.