17 Mayıs 2024 Cuma

KKÖ Kadın Önderliği: 8 Mart'ta hayatı durduruyoruz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolasıyla açıklama yapan MLKP/ KKÖ, fabrikalardan evlere, işçisinden öğrencisine, Türk'ünden, Ezidi'sine kadar tüm kadınları 8 Mart'ta hayatı durdurarak, kadın grevini büyütmeye çağırdı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) /Komünist Kadın Örgütü (KKÖ), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı. 

'BİZ YAŞAMI ÜRETENLERİZ'
KKÖ Kadın Önderliği'nin "8 Mart'ta Hayatı Durduruyoruz" başlıklı açıklamasında şunları kaydetti: "Biz Yaşamı Üretenleriz! Biz kadınlar,  tüm dünyada, 8 Mart'ta bir kez daha haykıracağız: yaşamın her alanında, vardık, varız, varolacağız! Fabrikalarda, atölyelerde, bürolarda, okullarda, evlerde,sokaklardayız. Tekstil, kimya, deri, temizlik, metal ve torna işçileriyiz. Büro, sağlık ve eğitim emekçileriyiz. Ev emekçileri, kent yoksullarıyız. Tarım işçisi ve köy yoksullarıyız. Emeği ve bedeni üzerinde sermaye büyütülen seks işçileri, yok sayılan lezbiyen ve trans kadınlarız. Lise ve üniversite öğrencileriyiz. Türk, Kürt, Ermeni, Arap, Çerkes, Rum, Terekeme, Çingene, Süryani, Boşnak, Pomak, Gürcü,  Laz halklarından emekçi, ezilen kadınlarız. Müslüman, Hristiyan, Alevi, Ezidi inanç topluluklarındanız."

"Şili'de, danslarımızla sokakları, Meksika'da molotoflarımızla erkek egemen burjuva meclisi tutuşturanlarız. Sudan'da, İran'da ve Cezayir'de barikat başındayız. Rojava devriminin kalbi ve vicdanıyız. Büyüyen çocuklarda, üretilen ürünlerde, günlük mutlulukta, eğitimde, dansta, yaşamın bütün renklerinde bizim elimiz, emeğimiz var. Dünyanın bütün özgürlük mücadelelerinde  söylenmiş ve söylenecek sözümüz, dökülmüş ve dökülecek kanımız var. Ve yaşamın her alanında emeğimiz ve bedenimizle varolduğumuz halde, yaşama eşit katılımdan dışlananız., Şiddete, tacize, tecavüze uğrayanız.  Kıyımdan geçirilen, katledileniz. Evde olduğu gibi atölyede, fabrikada, büroda da cinsiyetçi işbölümüne mahkum edileniz. Cinsiyetçi eğitimle "fıtrat" sayılan bu kölelik düzenine itaat etmesi öğretileniz. Bütün alanlarda aynı iş için erkekten düşük ücret ödenen, evdeki emeği
görülmeyen, değer verilmeyeniz."

'6 MART'TAN BAŞLAYARAK GREVE YÜRÜYOR 8 MART'TA HAYATI DURDURUYORUZ'
"Onlar Yok Olacak, Biz Vardık, Varız, Varolacağız!
Onlar, erkek egemen, kapitalist düzenin tepesindekiler, faşist sömürgeciler!
Onlar, egemenlik ve ayrıcalıklarını yaşatmak için kadına şiddet uygulayan, taciz ve tecavüze maruz bırakan, kazancına el koyan, eğitim, çalışma ve kültürel yaşama katılımını baskılayan erkekler!
Onlar, erkek egemenliğinin bekçileri, yasa koyucuları, polisleri, mahkemeleri!
Onlar, kadınları katleden ve tecavüz eden erkekleri ceza indirimleriyle ödüllendiren, beraat ettiren, öz savunma yapan kadınlara en ağır hapis hükümlerini reva görenler!
Onlar, her hafta en az bir emekçinin intiharına, her gün en az bir kadının katledilmesine yol açan AKP-faşist şeflik rejimi ve korucuları!
Onlar, ekonomik krizlerinin yükünü, işsizlik, yoksulluk ve açlık olarak emekçilerin sırtına yıkmaya çalışanlar!
Onlar, Rojava devrimine saldırıyla, Rojava'yı işgal planıyla kadınların, emekçilerin ve ezilen bölge halklarının devrimci demokratik kazanımlarını yok etmeye çalışanlar!
Onlar, kadın özgürlük mücadelesini yükselten kadın önderleri tutuklayanlar, devrimci kadın savaşçıları katleden ve bedenlerine işkence edenler, eşbaşkanlığı kayyumlarla ezenler!
Onlar, kadınların politik yaşamda kendini temsil etmesinin önüne en yüksek duvarları örenler!
Onlar, doğayı yıkıma uğratan, Kaz dağlarına, Munzur sularına, Karadeniz'in hırçın derelerine, Ege'nin zeytinliklerine göz diken ekoloji düşmanları!
Onlara, erkek egemen düzene, erkek egemen saldırılara, baskılara ve erkek egemen faşist şeflik rejimine biat etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz.
Onlar, kadın isyanımızın ateşinde ve işçi sınıfının, Kürt ulusunun, Alevi emekçilerin, ezilen halkların, gençlerin mücadelesinin rüzgarında yok olacaklar.
Biz kadınlar, yaşamın her alanında, vardık, varız, varolacağız.
Biz Durursak Hayat Durur!
Haklarımıza ve hayatlarımıza, emeğimize ve bedenimize, yaşama kattıklarımıza, ürettiklerimize sahip çıkmak için,
Erkek egemen kapitalizmi ve faşist şeflik rejimini yıkma mücadelesini büyütmek için,
Eşitlik ve özgürlük için, cinsimizin gerçek kurtuluşuna, erkek egemenliğinin ortadan kalkışına kapıları açacak olan sosyalizm için, 6 Mart'tan başlayarak 8 Mart'a grevle yürüyor, 8 Mart'ta hayatı durduruyoruz.

'BİZ DURURSAK HAYAT DURUR'
"Evde, fabrikada, atölyede, büroda üretime katılmıyor, iş yavaşlatıyor, bütün gün ya da bir kaç saatliğine üretimi durduruyoruz. Ev işlerini durduruyor, balkonlardan ve pencerelerden sarkıttığımız pankartlarla grev ilan ediyoruz. Okullara, erkek egemen eğitim kurumlarına gitmiyor, boykot ediyoruz. Alışverişe çıkmıyor, tüketimi boykot ediyoruz. Biz durursak hayat durur.
8 Mart'ta Sokaklara!
8 Mart'a can verenleri; New York'lu tekstil işçisi kadınları, komünist önder Clara Zetkin'i ve Kadın Enternasyonali'ni, o günden bugüne dünyanın dört bir yanında her 8 Mart'ta sokaklarda ve meydanlarda kadınların özgürlük bayraklarını yükselten milyonlarca kadını saygı ve minnetle anıyor, bugün tüm dünyada isyana duran kadınları selamlıyoruz!
Evde, işyerinde ve yaşamın her alanında işleri durdurarak, sokakları zapt ederek, kadınların emeğini ve özlemlerini bayraklaştıran dünya kadınlarının büyüyen seline katılıyoruz!"