29 Mart 2024 Cuma

'KHK'leri işlerine iade edin'

KESK Adana Şubeler Platformu, KHK'lerin iptal edilmesini istedi. Eylemde, tüm emek ve demokrasi güçleri demokrasi ve hukuka sahip çıkmaya ve mücadeleye çağrıldı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten çıkarılan KESK üyelerinin işlerine iade edilmesi talebiyle Heykelli Park'ta açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış ve yönetimi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ile çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada basın metnini KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kaya okudu.

Kaya, Ankara ve İstanbul'da yaşanan polis şiddetine tepki gösterdi. "KHK'ler gidecek biz kalacağız" diyen Kaya, "hukuk" adı altında yapılan oyalamalara bir an önce son verilmesini istedi. Kaya şöyle devam etti: "Diyoruz ki; gelin bu toplumu daha fazla germeyin. Toplumsal huzurun ve barışın ilk adımı olarak işlerinden ihraç ettiğiniz KHK'lıları işlerine iade edin. KHK'leri iptal edin. Tüm emek ve demokrasi güçlerini demokrasi ve hukuka sahip çıkmaya ve mücadele etmeye davet ediyoruz."