19 Mart 2024 Salı

'KHK'ler gidecek biz kalacağız' eyleminin 40. haftası

40 haftadır KHK'lere direnen kamu emekçileri, hukuksuzca ilan edilen tüm arkadaşlarının tüm haklarıyla derhal göreve iade edilmesini istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu üyeleri, "KHK'ler gidecek, biz kalacağız" eyleminin 40. haftasında bir kez daha Yenişehir İlçesi Hazal Park'ta bir araya geldi. Burada açıklama yapan Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Diyarbakır Şube Başkanı Sefer Tuğrul, iktidarın haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik üzerine kurulu yönetiminin devam ettirdiğini söyledi.

İktidarın emekçiler, sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri üzerindeki baskılarını artırdığını belirten Tuğrul, "Bizleri emek ve demokrasi mücadelesinden vazgeçirip kendilerine biat eden bir toplum yaratma idealine soyunmuşlardır" dedi.

İktidarın 20 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası ilan ettiği OHAL ile on binlerce kamu emekçisini, KHK'lerle kamu görevlerinden ihraç ederek, açlığa ve ölüme terk ettiğini belirten Tuğrul, "Bir sendikanın, anayasa ve yasalarla ülkemizin altında imzası bulunan uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması suç değildir" ifadelerini kullandı.

KESK üzerindeki baskılara da işaret eden Tuğrul, "Hükümetin organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir" dedi.