29 Mart 2024 Cuma

KHK'lara karşı 62. kez eylem yaptılar

KHK'lara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden KESK Amed Şubeler Platformu, 35. Maddenin derhal geri çekilmesini istedi.

KESK Amed Şubeler Platformunun, KHK'lara karşı mücadelesi sürüyor. Bugün 62. kez Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtindeki Hazal Parkta "KHK'lar gidecek, işimize geri döneceğiz" eylemini gerçekleştiren emekçiler adına Haber-Sen Amed Şube Başkanı Mehmet Uluğ okudu.

Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış sendikal hakların çiğnendiğini ve kriminalize edildiğini belirten Uluğ, "İktidar OHAL ile birçok kuruma ve belediyeye kayyım atadı. Halkın iradesini gasp edip, binlerce emekçiye ekonomik işkence uyguladı. Mağduriyet edebiyatı ile oy toplayıp iktidarı ele geçirenler, mağduriyetlerin en alasını yaşattılar. En az 100 kişinin bu kanunsuzluğun sonucu olarak kendi canına kıydığını biliyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi, 375 sayılı KHK'ye eklenen geçici 35. Madde eliyle ihraç kararları verip, emekçileri ekmek ile terbiye edebilecekleri yanılgısına düşmüşlerdir" ifadelerini kullandı.

Tek adam rejiminin halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiğini ve OHAL komisyonun keyfi kararlar vererek hukuki cinayetler işlediğini söyleyen Uluğ, "OHAL komisyonunun keyfi kararları, şimdi de yargı eliyle devam etmekte, AKP-MHP iktidarının yargıya baskısı, KHK hukuksuzluğunun devam etmesine neden olmaktadır" dedi.

KESK olarak fiili meşru mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Uluğ, "Demokratik toplumcu sendikacılık mücadelemizden asla vazgeçmedik, savaşa karşı onurlu bir barışı, ölüme karşı yaşamı, siyaha karşı beyazı, tekçiliğe karşı çoğulculuğu, karanlığa karşı aydınlığı savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi ve hiçbir gücün bizi bu mücadeleden alı koyamayacağını buradan bir kez daha haykırıyoruz" dedi.