7 Eylül 2024 Cumartesi

KGÖ Avrupa: Suruç'un 9. yılında hesap sormaya, gençler sokağa!

KGÖ Avrupa, Suruç katliamının 9. yılında açıklama yaptı, Avrupa'nın farklı kentlerinde yaşayan gençlere 20 Temmuz'da sokağa çıkma, "Suruç için adalet" şiarını Avrupa sokaklarından büyütme çağrısı yaptı.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ), Suruç katliamına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Katliamın 9. yılında "Suruç için adalet" şiarını sokaklarda büyütme çağrısı yapan KGÖ Avrupa, "Aradan 9 sene geçse de öfkemiz de, hesap sorma bilincimiz de ilk günkü gibi taze. Türkiye ve Kürdistan'dan Avrupa'ya kadar, son katil yargılanana kadar adalet mücadelemiz sürecek" dedi.

Tarihte bir gençlik örgütünün karşı karşıya kaldığı en ağır saldırılardan birinin 9 yıl önce Suruç'ta yaşandığı belirtilen açıklamada, "Suruç'ta hedef alınan birleşik devrim köprüsü ve halklarımızın özgürce bir barış isteği, komünist gençlikle biçimleşti, 33 düş yolcusunda bayraklaştı. Onların ardından yüzlerce Cebo, Polen, Ezgi yetişti. 33'lerin izinden binlerce genç yürüdü, hala yürüyor. 20 Temmuz, bir dönüm noktası olarak tarihe kanla yazıldı" denildi.

Suruç katliamını Ankara Gar katliamının izlediği, yer ve zaman değişse de halkların barış özlemini yok etme hedefinin değişmediği kaydedilen açıklamada, "Kürt halkının görkemli özyönetim direnişleri, faşist sömürgeci bir kinle ezildi. Tutuklama terörü Suruç'tan bugüne durmadan devam etti. Faşist şef, Türkiye ve Kürdistan'da 'mezar sessizliği' yaratma hedefiyle, 20 Temmuz 2015'i eşik yaparak devlet terörünü en yüksek düzeyde sürdürdü. Bütün bu katliam ve saldırı ateşi altında devrimci gençlik, hesap sorma bilinç ve borcuyla hareket etti. Suruç'la yeni bir savaş sürecinin fitilini ateşleyen faşist devlete gençliğin cevabı, yeni bir mücadele sürecini örgütleme ve direniş çıtasını yükseltme oldu" ifadelerine yer verildi.

Gençliğin birleşik iradesinin Suruç katliamı yıldönümlerini kavga gününe çevirdiği vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: "33'lerin dokunup inşa etmek amacıyla yola çıktıkları Rojava devriminin can feda savunulması, Medine Özmez'den Ulaş Alankuş'a, Okan Altunöz'den Zafer Aydın'a kadar, yoldaşlarının katillerinden eylemleri ve mermileriyle hesap soran bir 'Suruç kuşağının' yetişmesi, verilen bu cevabın en somut kanıtıdır. Faşist sömürgecilik, dün Suruç'ta DAİŞ eliyle gerçekleştirdiği katliamları bugün Rojava'da ismi farklı cismi aynı faşist çetelerle sürdürüyor. Güney Kürdistan'ı kimyasal silahlarla, SİHA'larla bombalamaya devam ediyor. Türkiye'de devrimcilere ve sosyalist gençlere takip, sürekli gözetleme, gözaltı, ajanlaştırma ve tutuklama terörü dayatılıyor. Dün olduğu gibi bugün de devrimcilere, ezilenlere doğrultulan silahlar, Kürt halkının başına yağdırılan bombalar, gençliğe, kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelen devlet terörü, kollarına takılan kelepçeler, özgürlüğünü gasp eden takip ve gözetleme sistemleri, emperyalist Avrupa devletlerinin envanterinden geliyor. Faşist şef, Batılı emperyalistlerin ekonomik, politik ve diplomatik desteğiyle ayakta duruyor. Bu nedenle ne faşist saldırganlık, ne de antifaşist direniş, sadece Türkiye ve Kürdistan'la sınırlı kalmıyor, Avrupa'yı da kapsıyor."

Avrupa devletlerinin Erdoğan'ın savaş tedarikçileri, halklara yönelik katliamların yardım ve yatakçıları olduğu vurgulanan açıklamada, "KGÖ Avrupa olarak göçmen gençliği, lise ve üniversitelileri, işçi ve işsiz gençleri, genç kadın ve LGBTİ+'ları Avrupa'nın farklı kentlerinde 20 Temmuz'da sokakta olmaya, anma etkinliklerine katılmaya, farklı ve özgün eylemler örgütlemeye ve 'Suruç için adalet' şiarını Avrupa sokaklarından da büyütmeye çağırıyoruz! Suruç şehitlerimizin pratiğe döktüğü enternasyonalizmin gereği budur. Aradan 9 sene geçse de öfkemiz de, hesap sorma bilincimiz de ilk günkü gibi taze. Türkiye ve Kürdistan'dan Avrupa'ya kadar, son katil yargılanana kadar adalet mücadelemiz sürecek! And olsun ki 33'lerin düşleri yarım, bayrakları yerde kalmayacak! Adları kavga andımız, düşleri zafer şiarımızdır! Suruç şehitleri ölümsüzdür! Katillerden hesabı gençlik soracak" ifadeleri yer aldı.