19 Nisan 2024 Cuma

KESK'in 27. yılı KHK eyleminde kutlandı

Bu haftaki KHK eyleminde KESK'in 27'nci yılına dikkat çekilerek, "KESK ilmik ilmik bugüne örülen emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir" denildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şubesi'nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçileri için başlattıkları oturma eyleminin 231'incisini Karşıyaka İskelesi karşısında gerçekleştirdi. "İhraç tecrittir. Tecrit insan hakkı ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimize geri döneceğiz" pankartının açıldığı açıklamada sık sık "Hak, hukuk, adalet" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Yaşasın KESK yaşasın örgütlü mücademiz" sloganları atıldı.

Açıklamayı yapan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, KESK'in kuruluşunun 27'inci yılı olduğunu anımsattı. KESK'in tarihi tek başına bir emek mücadelesi değil aynı zamanda antidemokratik politikalara, faşizme, tekçiliğe, milliyetçiliğe, şovenizme, kadın düşmanı politikalara karşı da mücadele tarihi olduğunu vurgulayan Beyazadam, "KESK'in tarihi, 12 Eylül karanlığını yırtanların, bugüne ilmik ilmik ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir. KESK'in tarihi, yandaş sendikaların emekçilerin hak ve çıkarlarını sermayeye, iktidara peşkeş çekmesine karşı emekçilere 'iyi ki KESK var' dedirten umudun, inancın tarihidir" dedi.

En başından bugüne "Hak verilmez, mücadele ile alınır" ilkesinden taviz vermediklerini dile getiren Beyazadam, "Bundan sonra da rüzgar gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olmuştur. Bugün de kelimenin tam anlamı ile bir zulüm döneminden geçiyoruz" dedi.

Çoklu hukuksuzluklarla mücadele eden KHK'lilerin, hakikat mücadelesinden vazgeçmeyerek emek, barış ve demokrasi mücadelesinde eşsiz bir iz bıraktıklarını ifade eden Beyazadam, "Eğer ülkede birlikten, beraberlikten ve huzurdan söz edilecekse bunun ilk basamağı KHK'lerle işlerinden edilenlerin derhal işlerine iade edilmeleri olacaktır" ifadelerini kullandı.