17 Mayıs 2024 Cuma

KESK: Sizden korkmuyoruz

KESK İzmir Şubeler Platformu, bir kez daha KHK'larla ihraç edilen emekçilerin iade edilmesini istedi, "İhraçlara zulüm politikalarınızla korku salmak istiyorsunuz. Sizden korkmuyoruz" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen emekçilerin iadesi talebiyle yaptığı eylem 144. haftasında. Karşıyaka Çarşısı girişinde yapılan eyleme, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ ve İZELMAN'da çalışırken, "güvenlik soruşturması" nedeniyle valiliğin kararı üzerine işten atılan işçiler de katıldı. Eylemde, "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz","Faşizme karşı omuz omuza" ve "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı.

Açıklama yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, işsizlik ve hayat pahalılığının milyonlarca işçinin, emekçinin, dar gelirlinin yaşamını her geçen gün derinden sarstığını söyledi. Beyazadam, "Nerede işçilerin, emekçilerin bir hak arama mücadelesi varsa orada hemen valilikler üzerinden haftalarca süren toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklama kararları ilan edilmekte, emekçilerin en temel anayasal hakları yok sayılmaktadır" dedi.

'SİZDEN KORKMUYORUZ'
KHK'larla ihraç edilen emekçilere iş bulmalarında yardım eden 23 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Beyazadam, "Anlaşılan o ki ihraçları açlığa mahkum edip gerçekten de 'ağaç kökü yedirmeye' niyetlisiniz. Anlaşılan o ki kendinizi evrensel hukuktan da üstün görerek masum insanları defalarca cezalandırmaya çalışıyorsunuz. Anlaşılan o ki zulüm politikalarınızla anılıp korku salmak istiyorsunuz. Size devletin kolluk kuvvetiyle karşı karşıya bırakılan, zor kullanılarak sindirilmeye çalışılan maden işçisinin diliyle cevap verelim. Sizden korkmuyoruz" diye belirtti.

OHAL Komisyonu'nun lağvedilmesi için bir kez daha çağrı yapan Beyazadam, konuşmasını şöyle tamamladı: "İhraç ettiğiniz arkadaşlarımızı açlıkla yola getireceğinizi sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. İşlerinden ettiğiniz, yetmiyormuş gibi ölmelerini de istiyorsunuz. Arkadaşlarımız yalnız değil. Ne onlar ne de bizler karanlığa teslim olmadık ve olmayacağız. İşimize geri döneceğiz."